«Ελληνική κόλαση» ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Daily Mail για τις φονικές πυρκαγιές

Η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» αποτυπώνει το μέγεθος της τραγωδίας με τον πρωτοσέλιδο τίτλο στην ιστοσελίδα της.
«Ελληνική Κόλαση», γράφει η εφημερίδα παρουσιάζοντας σχετικό φωτογραφικό υλικό που απεικονίζει τις τεράστιες καταστροφές που άφησε στο πέρασμά της η κόκκινη λαίλαπα στη Βορειοανατολική Αττική.
«Οι θανατηφόρες πυρκαγιές προκάλεσαν το θάνατο 50 ατόμων, από τους οποίους οι 26 σε μια βίλα στο Μάτι Αττικής. Νεκρά τα μέλη μιας οικογένειας που προσπάθησαν να σωθούν πέφτοντας στη θάλασσα, τουρίστες παγιδεύτηκαν στις παραλίες, αξιωματούχοι στέλνουν στρατό», υποστηρίζει το σχετικό δημοσίευμα και προσθέτει: «Ανάμεσα στους 50 νεκρούς είναι κι ένα μωρό έξι μηνών».
«Πρόκειται για τις χειρότερες δασικές πυρκαγιές την τελευταία δεκαετία που ξέσπασαν στην περιοχή της Αττικής», σχολιάζει η εφημερίδα «Daily Mail». Σύμφωνα με διασώστες, στο Μάτι Αττικής εντοπίστηκαν 26 σωροί, προφανώς ανήκουν σε οικογένειες… τα άτομα αυτά ήταν σφιχταγκαλιασμένα.
Η μαζική εκκένωση βρίσκεται σε εξέλιξη με τη βοήθεια πλοίων του στρατού, ενός στόλου ιδιωτικών σκαφών και ελικοπτέρων στρατού.
Η Ελλάδα ζήτησε drones -μη επανδρωμένα αεροσκάφη-από τις ΗΠΑ για να «ανιχνεύσουν τυχόν ύποπτη δραστηριότητα» καθώς ξέσπασαν 15 εστίες πυρκαγιών την ίδια χρονική στιγμή.
«Στο Μάτι Αττικής εκατοντάδες τουρίστες βρήκαν καταφύγιο στις παραλίες, ενώ τρεις γυναίκες και ένα παιδί πνίγηκαν στη θάλασσα προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις φλόγες που έχουν περικυκλώσει τα δάση γύρω από την περιοχή της Αθήνας», γράφει το σχετικό δημοσίευμα.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η περιοχή στα δυτικά και ανατολικά της Αττικής, ενώ η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει τη συνδρομή της Ε.Ε για να «πολεμήσει» τις καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν αφήσει εκτός από νεκρούς και 150 τραυματίες.
Η εφημερίδα «Daily Mail» κάνει αναφορά και στις δηλώσεις του Έλληνα κυβερνητικού εκπροσώπου. Η πλειονότητα των θυμάτων εντοπίστηκαν στα σπίτια τους ή στα αυτοκίνητα στο Μάτι, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Labels Άρθρα, Ξυπνήστε Ρε Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *