Εννοείται ότι αρκετοί από σας θα σκεφτείτε τι λέει πάλι ο παλιομαλάκας, αλλά …

Παρόλο που όλα και όλοι προσπαθούν να με κάνουν να σιχτιρίσω που ζω σε αυτό τον τόπο εξακολουθώ να χαίρομαι που γεννήθηκα Έλληνας και όχι για παράδειγμα Γερμανός, αν και όλο και περισσότεροι θα ήθελαν να γεννηθούν στη Γερμανία και όχι στην αποικία χρέους που ονομάζεται Ελλάδα.
Κώστας Καρακώστας
Εννοείται ότι αρκετοί από σας θα σκεφτείτε τι λέει πάλι ο παλιομαλάκας, αλλά διαβάστε πρώτα αν θέλετε τις σκέψεις μου και μετά βρίζετε όσο θέλετε. Εννοείτε ότι θα χρησιμοποιήσω στερεότυπα και σίγουρα δεν ισχύουν όλα τα παρακάτω για όλους τους Γερμανούς και για όλους τους Έλληνες αλλά κάποια κύρια χαρακτηριστικά κάθε λαού νομίζω υπάρχουν.
Οι Γερμανοί δείχνουν ανέκφραστοι, βλοσυροί και αγέλαστοι λες και δεν μπορούν να εκφράσουν διάφορα συναισθήματα, το αντίθετο με μας που ανάλογα σε τι φάση είσαι σε παίρνει χαμπάρι ο άλλος από μακριά. Για παράδειγμα είσαι στην παραλία που είναι Γερμανοί τουρίστες. Παρατηρείς τη συμπεριφορά τους.
Όλη την ώρα σε μια ξαπλώστρα με ένα βιβλίο στο χέρι. Δεν μιλάει ο ένας στον άλλο και αφού τους κάνει ο ήλιος κατακόκκινους σηκώνονται ξαφνικά ρίχνουν μια βουτιά και μετά ξαναγυρίζουν στην ξαπλώστρα να συνεχίσουν απαθείς και ατάραχοι το διάβασμα, ενώ εμείς αφού θα μιλήσουμε δυνατά, θα γελάσουμε, θα ρίξουμε το απαραίτητο βλέφαρο ολόγυρα, θα μπούμε στη θάλασσα να μουλιάσουμε ή θα πάρουμε τις ρακέτες και θα παίζουμε μέχρι να σπάσουμε τα νεύρα των Γερμανών από το θόρυβο και τη φασαρία. Άλλη διαφορά είναι η γλώσσα. Τι πράγμα είναι αυτό ρε παιδί μου.
Θες να πεις στην άλλη σ’ αγαπώ και της λες ιχ λίμπετιχ…από τις ποιο όμορφες λέξεις που υπάρχουν το σ΄αγαπώ, έστω το αμορε το αι λοβ γιου ή το τιάμο, που ακούγονται όμορφα, αλλά με το ιχ λίμπετιχ ρε παιδιά δεν πας πουθενά. Άλλο παράδειγμα η χαρακτηριστική Γερμανική πειθαρχία, λογική και υπευθυνότητα. Εκεί είναι όλα τόσο οργανωμένα και προβλεπόμενα που δεν υπάρχει περίπτωση να παρεκκλίνεις από το πρόγραμμά σου στο ελάχιστο, ενώ εδώ δεν μπορείς να προγραμματίσεις και να σχεδιάσεις τίποτα . Ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί το οποιοδήποτε απρόοπτο.
Να σηκωθείς δηλαδή να πας στη δουλειά σου και να πέσεις σε απεργία, σε στάση εργασίας, να βρεις στο δρόμο έναν γνωστό και να πιάσεις την κουβέντα με αποτέλεσμα να ξεχαστείς. Δεν είναι τυχαίο πως ότι και να σχεδιάσουμε για το μέλλον λέμε τη φράση πρώτα ο Θεός, εδώ η καθημερινότητα είναι και μια περιπέτεια και ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου συμβεί. Δεν πλήττεις ποτέ, Ο Γερμανός είναι μαθημένος και εκπαιδευμένος να αποδίδει και να συμπεριφέρεται σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή.
Θα δεχτεί μια εντολή και θα την εκτελέσει στο ακέραιο, ενώ εδώ ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να κάνει ο άλλος. Είναι απρόβλεπτος, είναι καχύποπτος και σίγουρα ξέρει χίλιους άλλους τρόπους διαφορετικούς να το κάνει, αρκεί να μην κάνεις αυτό που θα του πεις εσύ, γιατί απλά αυτό είναι πολύ καλύτερος από σένα. Ο κάθε ένας είναι ένας πολυμήχανος Οδυσσέας ή έτσι πιστεύει τουλάχιστον.
Άλλο παράδειγμα. Ο Γερμανός ότι λέει το εννοεί. Αν σου θυμώσει ή αν δεν σε γουστάρει θα στο πει, θα στο δείξει και δεν πρόκειται να το αλλάξει αυτό ότι κι αν συμβεί, ενώ εδώ μπορεί να έχεις σκοτωθεί με τον άλλον να έχετε χιλιοβριστεί, αλλά αν τον δεις σε κάποια φάση να είναι στενοχωρημένος ή χάλια θα τον πλησιάσεις και θα του πεις ρε μαλάκα τι έχεις; Ποιος σε πείραξε; Τι έγινε; Άσχετα αν μετά τον πετύχεις στα καλά του θα θυμηθείς ότι είστε τσακωμένοι και δεν θα του μιλάς.
Άλλο παράδειγμα. Οι Έλληνες στα χειρότερά τους εξέλεξαν έναν Μητσοτάκη ή έναν ΓΑΠ ενώ οι Γερμανοί εξέλεξαν έναν Χίτλερ. Οι Έλληνες στα καλύτερά τους υποδέχτηκαν μετά τον πόλεμο τους εκτελεστές τους και τους συγχώρεσαν ενώ οι Γερμανοί ποτέ δεν σταμάτησαν να προσπαθούν να μας υποτάξουν με κάθε τρόπο ή με τα πάντσερ ή με τα ευρώ μέσω των μνημονίων. Ποτέ δεν έδειξαν συμπάθεια σε αυτό τον λαό, και συνεχίζουν να το κάνουν. Το ποιο σημαντικό όμως είναι ο καιρός. Δεν θα μπορούσα να ζήσω σε μία χώρα που κάνει συνεχώς κρύο και βρέχει ασταμάτητα όσο οργανωμένη και να είναι ενώ εδώ και χάλια να είσαι θα κάνεις μία βόλτα στον απίθανο Ελληνικό ήλιο και θα σου φτιάξει τη διάθεση.
Ναι τελικά εξακολουθώ να θέλω να μένω σε αυτή τη χώρα, να συναναστρέφομαι με ανθρώπου που μπορώ να τους καταλάβω παρ όλες τις παραξενιές μας σαν λαός που δεν είναι και λίγες, που ακόμα και τώρα που τίποτα δεν δείχνει να πηγαίνει καλά παρά να ήμουν ένας ανέκφραστος αλαζόνας και τέλειος Γερμανός. Εννοείται ότι αυτά που γράφω είναι εντελώς υποκειμενικά και πιθανόν να μην ισχύει τίποτα από αυτά, αλλά είναι η προσωπική μου άποψη!
freepen.gr
Labels Άρθρα Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *