Ηλεία: Γυναικολόγος νάρκωσε και βίασε ασθενή του – Σάλος από την εξέλιξη της υπόθεσης!

Η περιγραφή της άτυχης γυναίκας σοκάρει. ”Τον έσπρωχνα αλλά δεν είχα δυνάμεις και εκείνος συνέχιζε” υποστήριξε μεταξύ άλλων με την καταγγελία της να επιβεβαιώνεται ιατροδικαστικά…

Παρά την οριστική και τελεσίδικη καταδίκη του σε οκταετή κάθειρξη για τον βιασμό πελάτισσάς του και σε τριετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του, που επικυρώθηκε και από τον Άρειο Πάγο, ο μαιευτήρας – γυναικολόγος, παρακάμπτοντας με μυστηριώδεις τρόπους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τη σχετική νομοθεσία, κατάφερε να αλλάξει ειδικότητα και να προσφέρει σήμερα τις υπηρεσίες του ως ειδικευόμενος χειρουργός. Στο Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» (από 12/8/2013 έως 12/8/2015), στη συνέχεια στο Αρεταίειο Νοσοκομείο και τέλος στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο «Αγία Όλγα», όπου σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σήμερα.

Ο βίος και η πολιτεία του εν λόγω γιατρού, όπως φαίνεται από τη γενικότερη πορεία του, συνεχίστηκε στη Ρόδο, όπου μάλιστα τιμωρήθηκε από τον τοπικό ιατρικό σύλλογο για παραποίηση ιατρικού επαγγέλματος! «Ήρθε σ’ εμάς στις 5/3/2007 από τον Ιατρικό σύλλογο Αθηνών. Πήρε άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος από την Περιφέρεια με την ειδικότητα του μαιευτήρα – γυναικολόγου. Μετά από μερικούς μήνες όμως ανακαλύψαμε έκπληκτοι ότι συνταγογραφούσε φάρμακα τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με την ειδικότητα του μαιευτήρα. Τον καλέσαμε σε απολογία και τον τιμωρήσαμε με επίπληξη για παραποίηση ειδικότητας. Στις 17/4/2009 πήρε μεταγραφή για τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Τότε όμως το υπουργείο Υγείας μας ενημέρωσε ότι ο συγκεκριμένος εμπλέκεται σε υποθέσεις βιασμού τριών γυναικών όταν υπηρετούσε στην Αμαλιάδα» λέει στην εφημερίδα Documento ο Χρήστος Μαντάς, πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Ρόδου. Ο κ. Μαντάς εξέφρασε μάλιστα την απορία πως ένας γιατρός που έχει καταδικαστεί για βιασμούς και του έχουν αφαιρεθεί τα πολιτικά του δικαιώματα είναι σήμερα διορισμένος σε διάφορα νοσοκομεία.

Σε πλαστογραφία φέρεται να εμπλέκεται και την περίοδο που ήταν εγγεγραμμένος στον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας. Πηγές του Iατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας αποκάλυψαν ότι μετά την καταδίκη του και τον σάλο που προκάλεσε πανελλαδικά ο βιασμός της τελευταίας πελάτισσάς του το 2001, πλαστογράφησε έγγραφο που του χορηγήθηκε για νοσοκομειακή χρήση ώστε να μετακινηθεί σε άλλον ιατρικό σύλλογο.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τη γενικότερη επαγγελματική πορεία και δράση του εν λόγω γιατρού είναι πολλά και αρκετά από αυτά σχετίζονται με τον τρόπο λειτουργίας των ελεγκτικών μηχανισμών της πολιτείας. Για παράδειγμα, πως αγνοήθηκε όλα αυτά τα χρόνια το βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο του βιαστή γιατρό; Ενημέρωσαν άραγε, όπως όφειλαν, οι δικαστικές αρχές τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και το Yπουργείο Υγείας; Γιατί όλα αυτά τα χρόνια κανένα πειθαρχικό συμβούλιο από τους ιατρικούς συλλόγους που πέρασε ο γιατρός – βιαστής δεν τον τιμώρησε παραδειγματικά; Πώς συνεχίζει να προσφέρει τις ιατρικές υπηρεσίες του σε γνωστά νοσοκομεία της Αθήνας αφού έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε τριετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του;

Δικαστικές πηγές μιλώντας στο Documento ανέφεραν ότι με το ποινικό μητρώο του συγκεκριμένου γιατρού δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν, Ή οι δικαστικές αρχές της Πάτρας δεν ενημέρωσαν, όπως όφειλαν, τις δικαστικές αρχές της Αθήνας, τόπο καταγωγής του γιατρού, προκειμένου να γραφτεί η ποινή στο μητρώο του ή τα νοσοκομεία στα οποία υπηρέτησε δεν ζήτησαν αντίγραφο ποινικού μητρώου τύπου α, το οποίο αποστέλλεται υπηρεσιακά.

Πατούλης: «Δεν γνώριζα»

«Δεν μπορώ να ξέρω το ιστορικό του κάθε γιατρού που είναι μέλος μας. Όλα αυτά τα ακούω από εσάς. Θα το κοιτάξουμε όμως το θέμα με τη νομική υπηρεσία για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει και να είστε σίγουρος ότι θα πράξουμε τα δέοντα. Δεν ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές» ανέφερε στο Documento ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Δυστυχώς ψάχνουμε στο αρχείο μας να βρούμε τον φάκελό του αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε βρει κάτι γιατί επικρατεί χάος», ανέφερε ο Γεώργιος Δενδραμής, διοικητής του Αντικαρκινικού – Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββα». Από το Αρεταίειο Νοσοκομείο οι υπηρεσιακοί παράγοντες αρνήθηκαν να δώσουν περισσότερα στοιχεία για το θέμα επικαλούμενοι τα προσωπικά δεδομένα του γιατρού.

Το ιστορικό των βιασμών και οι καταδίκες

Το ιστορικό των βιασμών του γυναικολόγου – μαιευτήρα σε βάρος των γυναικών που επισκέπτονταν το ιατρείο του στην Αμαλιάδα Ηλείας ως πελάτισσες είναι γεμάτο από εικόνες ανείπωτης φρίκης. Στις 20/4/2001 μια 26άχρονη τότε αλλοδαπή γυναίκα είχε καταγγείλει ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο ιατρείο εκείνος τη βίασε παρά φύση πάνω στο χειρουργικό κρεβάτι αφού πρώτα τη νάρκωσε ελαφρά. Όπως λέει στην κατάθεσή της η κοπέλα: «Πήγα με τον σύζυγό μου στην Αμαλιάδα για να επισκεφθώ τον γυναικολόγο στην πλατεία Αγίου Αθανασίου. Για να κάνω έκτρωση, καθότι ήμουν έγκυος 45 ημερών. Πήγαμε στο ιατρείο του και στη συνέχει ο γιατρός έβγαλε τον σύζυγό μου έξω από το ιατρείο κι εγώ ξάπλωσα στο κρεβάτι. Μου έκανε μια ένεση για να μην πονάω αλλά δεν κοιμήθηκα. Έκανε την έκτρωση, εγώ χαλάρωσα αλλά είχα τις αισθήσεις μου. Σε κάποια στιγμή ένιωσα πόνο στον πρωκτό και κοιτάζοντας είδα τον γιατρό να με βιάζει. Τον έσπρωξα αλλά δεν είχα δυνάμεις τον είδα να σηκώνει το παντελόνι του τα είχα χαμένα και δεν είπα τίποτα. Μετά το είπα στον σύζυγό μου και ήρθαμε στην υπηρεσία σας (αστυνομία)».

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κακουργημάτων της Πάτρας με την 5157 απόφασή του στις 8 Μαΐου 2004 καταδίκασε αρχικά τον μαιευτήρα για τον βιασμό της 26άχρονης σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών. Στις 31 Ιανουαρίου 2011 το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας με την απόφασή του κήρυξε ξανά ένοχο τον μαιευτήρα για το κακούργημα του βιασμού και τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, ενώ του επέβαλε και τριετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Ο καταδικασθείς μαιευτήρας στις 3/10/2011 κατέθεσε στον Άρειο Πάγο αίτηση ακύρωσης της καταδίκης του από το Εφετείο Κακουργημάντων της Πάτρας. Στις 30 Απριλίου 2012 το Έ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την 754/2012 απόφασή του απέρριψε την προσφυγή, επικύρωσε τελεσίδικα την ποινή στον γυναικολόγο, ενώ τον υποχρέωσε να καταβάλει και τα δικαστικά έξοδα.

Πηγή: Εφημερίδα Documento, patrisnews.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *