Η άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο σε 12+1 καρέ

1Στη Λέσβο σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος στέλνει το δικό του μήνυμα για το προσφυγικό. Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έφτασε στο νησί λίγο μετά τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου, με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να τον υποδέχονται.

Με την προσφυγική κρίση να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, τα σύνορα να εξακολουθούν να είναι κλειστά και χιλιάδες πρόσφυγες να παραμένουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας, ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέπτεται σήμερα τη Λέσβο, θέλοντας να στείλει το μήνυμά του για την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση της Ευρώπης μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στο νησί τον υποδέχτηκαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, καθώς και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στο πλαίσιο του προγράμματος της επίσκεψης που πραγματοποιούν σήμερα από κοινού οι τρεις θρησκευτικοί ηγέτες.

Ο ποντίφηκας έφτασε στη Λέσβο λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να τον υποδέχεται με μια θερμή χειραψία. Ακόμη… θερμότερες οι αντιδράσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου, που υποδέχτηκαν τον Πάπα με θερμούς εναγκαλισμούς και ασπασμούς.

 

Δείτε καρέ – καρέ την άφιξη του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Λέσβο

Φωτογραφίες: Reuters

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *