Η Α.Μέρκελ υποδέχεται τον Ζ.Ζάεφ για να του δώσει στήριξη στην «κλοπή»… της Μακεδονίας – Τα σχέδια του Βερολίνου

Πολύ λίγοι έχουν κατανοήσει τον ύπουλο ρόλο της Γερμανίας στο να ονομαστούν τα Σκόπια «Μακεδονία» αποσπώντας έτσι από την Ελλάδα μεγάλο μέρος της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της και μελλοντικά, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να διεκδικήσουν ακόμα και ελληνικά εδάφη.

Η επίσημη επίσκεψη στο Βερολίνο που πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος θα συναντηθεί με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και θα γίνει δεκτός και από τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ μόνο αθώα δεν είναι καθώς η Γερμανίδα καγκελάριος θα υποδεχτεί τον κ. Ζάεφ στην Καγκελαρία με στρατιωτικές τιμές στις 12.00 (τοπική ώρα), ενώ περί τις 13.15 αναμένεται να δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου Ουλρίκε Ντέμερ, στην ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνονται διμερή θέματα, αλλά και τα τρέχοντα ζητήματα ευρωπαϊκής και περιφερειακής πολιτικής, δηλαδή μην κρυβόμαστε το ζήτημα της ονομασίας

Η πρώτη συνάντηση της κ. Μέρκελ με τον κ. Ζάεφ είχε γίνει τον περασμένο Ιούλιο, στο περιθώριο της Συνόδου Ε.Ε. – Δυτικών Βαλκανίων στην Τεργέστη.

Οι Γερμανοί παραδοσιακά υποστηρίζουν οποιαδήποτε κίνηση δημιουργεί αδύναμα κράτη εντός ευρωπαϊκού εδάφους καθώς θέλουν μια ανασύσταση του παλιού Ράιχ με την προϋπόθεση όμως ότι αυτή την φορά δεν θα χρειαστεί να «χυθεί αίμα», το δικό τους συγκεκριμένα.

Έτσι Κροατία και Σλοβενία το 1991 κήρυξαν την ανεξαρτησία τους κι έγιναν επί της ουσίας οι πρώτοι ευρωπαϊκοί «δορυφόροι» της Γερμανίας στην προσπάθεια της να βρει την δική της έξοδο στο Αιγαίο και στα «θερμά» νερά.

Για αυτό τον λόγο διαμέλισε την Γιουγκοσλαβία και επιδιώκει να το κάνει μελλοντικά και στην Ελλάδα υποστηρίζοντας την εκχώρηση των δικαιωμάτων της «Μακεδονίας» στα Σκόπια.

Eίναι σίγουρο ότι όπως θα πιεστεί η Ελλάδα τώρα από τους Αμερικανούς να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ το ίδιο θα πιεστεί από τους Γερμανούς να ενταχθούν και στην ΕΕ χωρίς καμία ουσιαστική λύση, μόνο με την προσφορά κάποιων ψίχουλων… περισσότερο υποσχέσεις καλής γειτονίας που δεν θα αξίζουν ούτε το χαρτί της υπογραφής.

Αντίθετα με ότι νομίζουν πολλοί οι ΗΠΑ δεν είναι μόνες τους στην εθνοκτόνα πολιτική τους για το όνομα στο Σκοπιανό. Οι Γερμανοί μάλιστα γεωπολιτικά έχουν έχουν επενδύσει πολύ περισσότερα.

Όσο τα χρόνια περνούν ο ρόλος της Γερμανίας στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας γίνεται πιο διακριτός και επιβεβαιώνει όσους υποστηρίζουν ότι η “επιχείρηση γερμανοποίησης” της Ευρώπης που σήμερα ζούμε ξεκίνησε εκείνον τον Ιούνιο του 1991.

Η Γερμανία μεθόδευσε της διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

Τι συμβαίνει όμως τώρα στην περίπτωση της Ελλάδας; Είναι κάτι πολύ περισσότερο από εκδίκηση. Είναι ένας μακροχρόνιος σχεδιασμός ο οποίος θα αποφέρει στην Γερμανία τον ολοκληρωτικό έλεγχο στην ηπειρωτική Ευρώπη και τον οριστικό εξοβελισμό των Αμερικανών από τα Βαλκάνια οι οποίοι έχουν υποτιμήσει τις γερμανικές βλέψεις.

Το Βερολίνο θέλει και αυτό την πρόσβαση στοο Αιγαίο και αυτό μπορεί να συμβεί με έναν μελλοντικό ακρωτηριασμό της χώρας μας με δημιουργία μια ελεγχόμενης ανεξάρτητης περιφέρειας Μακεδονίας εντός ΕΕ.

Έχουμε ξεχάσει ότι το σύστημα των περιφερειών το δημιούργησαν στην Ευρώπη οι Γερμανοί οι οποίοι επεδίωκαν έτσι να χαλαρώσουν οι κεντρικές κρατικές εξουσίες και να είναι πιο εύκολες οι αποσχίσεις όπου αυτές τους βόλευαν.

Κλασσικό παράδειγμα η Καταλονία στην Ισπανία.

Δημιούργησαν το ανυπόστατο σκοπιανό αφήγημα και γαλούχησαν γενιές Σκοπιανών με ψεύτικες μνήμες ώστε κάποια στιγμή να είναι εφικτή η κλοπή Ιστορίας και εδαφών.

Για όσους δεν έχουν καταλάβει εάν δοθεί το όνομα στους Σκοπιανούς δεν θα έχουμε μόνο κλοπή Ιστορίας αλλά και οικονομικών εσόδων. Τα Σκόπια ως «κληρονόμοι» θα πάρουν μεγάλο μέρος του τουρισμού καθώς σύντομα χιλιάδες αμόρφωτοι του πλανήτη θα θεωρούν τα Σκόπια ως διάδοχο του αρχαίου μακεδονικού βασιλείου και εν τέλει συνιδιοκτήτες με την Ελλάδα

Ο Δούναβης είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Ευρώπης (μετά τον Βόλγα). Πηγάζει από τον Μέλανα Δρυμό στη Γερμανία, ακολουθεί πορεία κυρίως ανατολική για 2850 χλμ., διασχίζει αρκετές πρωτεύουσες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης και καταλήγει στη Μαύρη Θάλασσα μέσα από τη Ρουμανία. Δηλαδή, είναι μία ποτάμια οδός τεράστιας οικονομικής και εμπορικής σημασίας.

Δεν είναι καθόλου το τυχαίο το σχέδιο δημιουργίας πλωτής οδού από την Θεσσαλονίκη μέχρι το… Βερολίνο. Στην ουσία θα καταστήσει την Γερμανία παγκόσμιο εμπορικό κόμβο. Για να γίνει αυτό όμως χρειάζονται αδύναμα και μικρά κράτη τα οποία θα πρέπει να εξαρτώνται απόλυτα από την Γερμανία.

Έχοντας μάθει μετά από δύο Παγκόσμιους Πολέμους οι Γερμανοί έχουν αποκτήσει την γεωπολιτική υπομονή για να επιβληθούν μετά από δεκαετίες.

Ζούμε σε έναν πλανήτη που βρίσκεται στην εποχή του ξαναμοιράσματος των σφαιρών επιρροής.

Οι συμμαχίες αλλάζουν εν ριπή οφθαλμού ακόμα και μέσα σε μια ημέρα. Αρκεί να δει κάποιος το περίπλοκο σύστημα που ισχύει αυτή την στιγμή στην Συρία. Χθες οι Κούρδοι σύμμαχοι των Αμερικανών, σήμερα επιθυμούν την ένταξή τους στην επιρροή της Δαμασκού και της Μόσχας για να επιτύχουν την δημιουργία ενός ομόσπονδου κουρδικού κρατιδίου, αύριο ποιος ξέρει…

Αυτό στην Ελλάδα πρέπει να το κατανοήσουμε. Όλα αλλάζουν και οι αγκυλώσεις δεν κάνουν καλό. Survival of the fittest και αυτό σημαίνει ότι θα επιβιώσει ο πιο ευπροσάρμοστος. Στην προσαρμογή στην Ελλάδα παίρνουμε ένα μεγάλο… μηδέν.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *