Η γιαγιά που έκανε… κουτό έναν ληστή στο Βόλο

49Σε μονοκατοικία 85χρονης γυναίκας στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής, στο Βόλο, χτύπησε ληστής με μαχαίρι, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο ύπνος της ηλικιωμένης διεκόπη βίαια, όταν άκουσε θόρυβο στην είσοδο του σπιτιού της.

Ο ληστής, ο οποίος αρχικά είχε επιχειρήσει να περάσει στο εσωτερικό του σπιτιού της από το παράθυρο, αλλά δεν τα κατάφερε, κατευθύνθηκε στην κεντρική είσοδο της μονοκατοικίας και άρχισε να «τρώει» τον τοίχο γύρω από τους μεντεσέδες που στερέωναν την πόρτα πάνω και κάτω, στην προσπάθειά του να την παραβιάσει.

Η 85χρονη σηκώθηκε από το κρεβάτι της και πλησίασε την πόρτα, ρωτώντας εάν ήταν ο γαμπρός της, ο οποίος διαμένει στην ακριβώς διπλανή μονοκατοικία.

– «Εσύ είσαι ….», ρώτησε με το όνομα του γαμπρού της η γυναίκα.

– «Όχι ο Αντώνης είμαι!», απάντησε ο ληστής με θράσος και εκείνη τη στιγμή έσπρωξε την πόρτα και βρέθηκε κατά πρόσωπο με το θύμα του.

Η ηλικιωμένη που διαμένει μόνη της σάστισε στην είσοδο του δράστη και τον παρακάλεσε να μην της κάνει κακό.

Ο κακοποιός την έπιασε από το λαιμό και της κόλλησε το μαχαίρι στο λαιμό, ζητώντας που έχει χρήματα. Η γυναίκα υπό τις απειλές του κατευθύνθηκε στο σημείο που είχε 800 ευρώ, όσα η σύνταξή της που μόλις είχε πληρωθεί.

«Δεν μου φτάνουν, πες που έχεις τα λεφτά», τη φόβιζε με το μαχαίρι ο ληστής, όταν εκείνη του είπε ότι από το φόβο της χρειαζόταν να πάει επειγόντως τουαλέτα.

«Θα πάμε μαζί», της απάντησε εκείνος. Η γυναίκα παρακαλούσε επίμονα να την αφήσει να πάει μόνη της στο μπάνιο.

Κατάφερε να τον ξεγελάσει και ενώ η ίδια κατευθύνονταν για την τουαλέτα, ενώ εκείνος χωρίς να χάσει χρόνο κινήθηκε προς την κρεβατοκάμαρα αναζητώντας επιπλέον χρήματα, η 85χρονη βγήκε από την πόρτα και άρχισε να καλεί σε βοήθεια στο δρόμο.

Τις φωνές της άκουσε ο γαμπρός της, ο οποίος πετάχτηκε έξω από το σπίτι και έτρεξε να δει τι συμβαίνει. Ο ληστής είχε γίνει καπνός μαζί με τη σύνταξη της ηλικιωμένης, η οποία τουλάχιστον γλίτωσε τα χειρότερα.

Την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και εξετάζει κάθε στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στον εντοπισμό του δράστη.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *