Η δικηγόρος Σοφία Νικολάου καταγγέλει πως ο Γ.Γ. πολιτικής προστασίας ήταν στην Άνδρο τις στιγμές της τραγωδίας

Η δικηγόρος Σοφία Νικολάου κατήγγειλε σε ραδιοφωνική εκπομπή πως ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης,ήταν στην Άνδρο την ώρα που εκτυλισσόταν η εθνική τραγωδία των φονικών πυρκαγιών στην χώρα μας,
«Υπάρχει νόμος του 2002 που ουσιαστικά ορίζει τι πρέπει να κάνει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας ο οποίος είναι ο συντονιστής αυτών των καταστάσεων, και εξειδικεύεται αργότερα με υπουργική απόφαση. Είναι το γνωστό Σχέδιο Ξενοκράτης. Εκεί ορίζεται τι ακριβώς πρέπει να κάνει κάθε υπουργείο… Βάσει νόμου, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας είναι ο πλέον αρμόδιος για να αποτρέψει την εξάπλωση της πυρκαγιάς, να είναι παρών μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκένωση και να διασφαλίσει ότι είναι ασφαλείς όλοι οι κάτοικοι της περιοχής. Εκείνος όμως βάσει πληροφοριών ήταν στην Άνδρο» αποκάλυψε η δικηγόρος,.
Αν η πληροφορία αυτή ευσταθεί, γεννώνται εύλογα δεκάδες ερωτήματα για τους λόγους που δεν ήταν παρών ο κ. Καπάκης στο σημείο της τραγωδίας. Επίσης και αποκαλύπτεται το μέγεθος της ασυνεννοησίας και της έλλειψης σχεδίου που φαίνεται ότι χαρακτήριζε την αντίδραση της πολιτείας, τις πρώτες κρίσιμες ώρες της καταστροφής.
Η κ. Νικολάου αναφέρθηκε στις βαρύτατες ευθύνες που φέρουν τα στελέχη της Κυβέρνησης, τα οποία παρουσιάζουν την τραγωδία που σημειώθηκε τις τελευταίες ώρες με τις φωτιές στην Αττική σαν ένα είδος «μαζικής αυτοκτονίας», για την οποία είναι υπεύθυνα… τα θύματα.
«Δεν μπορώ να ακούω τον κ. Καμμένο να λέει ότι φταίνει οι κάτοικοι επειδή είχαν χτίσει αυθαίρετα. Αυτό που προσπαθούν να κρύψουν είναι ότι δεν είχαν συντάξει ποτέ ούτε σχέδιο για την αποτροπή της πυρκαγιάς, ούτε έκθεση αξιολόγησης των κινδύνων, ούτε σχέδιο εκκένωσης», ανέφερε μεταξύ άλλων η δικηγόρος. Labels Άρθρα Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *