Η Σκότλαντ Γιαρντ αποζημιώνει γυναίκα που έμεινε έγκυος από πράκτορα σε μυστική αποστολή!

1830 χρόνια πριν (1984), μία νεαρή γυναίκα γνωρίζει έναν αριστερό ακτιβιστή. Εναν χρόνο μετά αποκτούν παιδί και δύο χρόνια αργότερα εκείνος εξαφανίζεται από προσώπου γης.

Σήμερα, η γυναίκα αυτή είναι η πρώτη που λαμβάνει αποζημίωση (539.000 ευρώ) από τη Σκότλαντ Γιαρντ, επειδή όπως αποδείχθηκε ο πατέρας του παιδιού της ήταν αστυνομικός σε μυστική αποστολή – κι εκείνη φυσικά δεν είχε ιδέα.

«Συστηνόταν σαν Μπομπ Ρόμπινσον. Είχε μακριά μαλλιά και παρουσιαζόταν σαν αριστερός ακτιβιστής», διηγείται στην Guardian η «Τζάκι» (η οποία προτιμά να διατηρεί την ανωνυμία της). «Στην πραγματικότητα, ήταν πράκτορας ενός ειδικού τμήματος της Αστυνομίας, με εξειδίκευση στις διαδηλώσεις. Βρισκόταν σε πενταετή αποστολή, προκειμένου να καταφέρει να διεισδύσει σε περιβαλλοντικές ομάδες και οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων», προσθέτει.

Όταν γνωρίστηκαν, η «Τζάκι» ήταν μόλις 22 ετών. Ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα τον «γοητευτικό και χαρισματικό» Μπομπ, ο οποίος υποτίθεται ότι έφυγε κυνηγημένος από τη βρετανική Αστυνομία.

Η αλήθεια είναι ότι αφότου ολοκλήρωσε την αποστολή του, ο Μπομπ ξαναβρήκε την αληθινή του ταυτότητα και επέστρεψε στην πρώτη γυναίκα και τα παιδιά του, αφήνοντας πίσω την «Τζάκι» να αναζητά εναγωνίως τα ίχνη του, όπως γράφουν σήμερα “Τα Νέα” που επικαλούνται την Guardian.

Τον Οκτώβριο του 2011, μία άλλη ομάδα ακτιβιστών αποκάλυψε την ιστορία τού Ρόμπινσον (κατά κόσμον Μπομπ Λαμπέρτ), ο οποίος είχε αφήσει το Σώμα για να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα. Και τον υποχρέωσε να κάνει μία δημόσια ανακοίνωση στην οποία παραδέχθηκε ότι υπήρξε μυστικός αστυνομικός.

Μερικούς μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του 2012, η «Τζάκι» πληροφορήθηκε τα καθέκαστα από σχετικό ρεπορτάζ και τον εντόπισε εντός 24 ωρών.

Οι βρετανικές αστυνομικές Αρχές εξέφρασαν τη «βαθύτατη λύπη» τους για ό,τι προκάλεσαν. Σε κάθε περίπτωση, η Σκότλαντ Γιαρντ επιχείρησε να κρατήσει τις αποστάσεις της επιμένοντας ότι οι οδηγίες προς τους πράκτορές της δεν περιελάμβαναν «σεξουαλικές επαφές».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *