Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στην πορεία αντιεξουσιαστών – Έσπασαν καταστήματα και βεβήλωσαν εκκλησάκι (Φωτό)!

1Οι δράστες πέταξαν μπογιές και πέτρες σε ανοιχτά καταστήματα αλλά δεν έμειναν μόνο εκεί – Δείτε τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες από τα όσα έχουν συμβεί…

Πολυκαταστήματα που λειτουργούν, παρά τη σημερινό κάλεσμα για κλειστά μαγαζιά, μπήκαν στο στόχαστρο αντιεξουσιαστών που πραγματοποίησαν πορεία επί της οδού Τσιμισκή. Οι δράστες πέταξαν μπογιές και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, ενώ μετά από μια στάση που πραγματοποίησαν στο ύψος της Αριστοτέλους, όπου και είχαν παραταχθεί δυνάμεις των ΜΑΤ, συνέχισαν την πορεία τους.

Τα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου ξεκίνησαν από την Καμάρα, όπου είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κατέβηκαν τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Οι αντιεξουσιαστές έγραψαν υπερ της Κυριακάτικης αργίας, όπως “Ποτέ δουλειά την Κυριακή”, διαμαρτυρόμενοι για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, παρά τη σημερινή απεργία…

ΦΩΤΟ από thestival.grΦΩΤΟ από thestival.gr
ΦΩΤΟ από thestival.grΦΩΤΟ από thestival.gr
ΦΩΤΟ από thestival.grΦΩΤΟ από thestival.gr
ΦΩΤΟ από thestival.grΦΩΤΟ από thestival.gr

 

Οι ανντιεξουσιαστές όμως δεν έμειναν μόνο στα καταστήματα. Όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες, κατέστρεψαν τις εικόνες από το παρεκκλήσι της Αγίας Κατερίνης στην Εγνατία. Οι δράστες άφησαν με σπρέι το σήμα τους στο  παρεκκλήσι και έσβησαν τα πρόσωπα των Αγίων από τις εικόνες.

ΦΩΤΟ από seleo.grΦΩΤΟ από seleo.gr
ΦΩΤΟ από seleo.grΦΩΤΟ από seleo.gr

Στις εισόδους κασταστημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης βρίσκονται και μέλη του ΠΑΜΕ, προκειμένου όπως αναφέρουν, να περιφρουρήσουν τη σημερινή πανελλαδική απεργία. Πιο συγκεκριμένα, ομάδες μελών βρίσκονται μπροστά στις εισόδους πολυκαταστημάτων στην πλατεία Αριστοτέλους.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Νίκος Ναζμέ: ”Σήμερα δίνουμε ένα μήνυμα στους εργοδότες, στις κυβερνήσεις τους, που περνούν μέτρα μόνο για αυτούς, ότι δεν θα τους περάσει έτσι απλά. Καλούμε τους υπαλλήλους με οποιοδήποτε τρόπο να δώσουν ένα μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης ενάντια στα μνημονιακά μέτρα”.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *