Θρίλερ με το airbus της Egyptair – Χάθηκε 7 μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

1Αγωνία για τους 56 επιβάτες και το 10μελές πλήρωμα της πτήσης MS804 τηςEgyptair, η οποία εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, λίγο πριν φτάσει στον τελικό της προορισμό, στο Κάιρο. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εντοπισμού του αεροσκάφους στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα.

Το αεροσκάφος των Αιγυπτιακών αερογραμμών, χάθηκε από τα ραντάρ, ενώ βρισκόταν στα 37.000 πόδια, 7 μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης, εντός του αιγυπτιακού εναέριου χώρου.

Δείτε το τελευταίο στίγμα του αεροσκάφους:

 

Ένα παιδί και δύο βρέφη βρίσκονται ανάμεσα στους 56 επιβάτες του Airbus των αιγυπτιακών αερογραμμών, που χάθηκε από τα ραντάρ στον εναέριο χώρο της Αιγύπτου.

Επίσης, επέβαιναν 3 άτομα προσωπικό ασφαλείας της Egyptair και 7 συνολικά μέλη του πληρώματος, μαζί με τους πιλότους.

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει 6.275 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 2.101 σε Airbus 320.

Ο συγκυβερνήτης έχει 2.766 ώρες πτήσης, ενώ το αεροσκάφος είναι κατασκευής του 2003, όπως αναφέρει η Egyptair.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Η ανακοίνωση της Airbus για την πτήση MS804

«Γνωρίζουμε για τις αναφορές στα μέσα. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες, αλλά θα παράσχουμε νεότερες πληροφορίες, όταν αυτό είναι εφικτό», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Airbus, για την πτήση MS804 της Egyptair που αγνοείται στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο της Μεσογείου.

Η Ελλάδα συμμετέχει στην έρευνα για τον εντοπισμό του αεροσκάφους

Στην επιχείρηση εντοπισμού του αεροσκάφους των αιγυπτιακών αερογραμμών MS804 από το Παρίσι προς το Κάιρο που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, συμμετέχει ο ελληνικός στρατός.

Με ανακοίνωση του το ΓΕΕΘΑ, αναφέρει ότι στην περιοχή επιχειρούν ήδη ένα αεροσκάφος C-130 και άλλο ένα, εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145 H. Επίσης, ένα C-130  βορείως της Κρήτης κινείται προς την περιοχή συμβάντος.

Η φρεγάτα “Νικηφόρος Φωκάς” βρίσκεται εν πλω κινούμενη προς τον χώρο του συμβάντος.

Τέλος, το ΓΕΕΘΑ, αναφέρει ότι ένα ελικόπτερο Super Puma κινείται για μεταστάθμευση, ενώ ένα ακόμη S-70 βρίσκεται στην Κάρπαθο και είναι σε ετοιμότητα.

Με καθυστέρηση 3 ωρών ενημέρωσε η Egyptair την εξαφάνιση του Airbus

Με καθυστέρηση 3 ωρών και μέσω tweet ενημέρωσε η Egyptair την εξαφάνιση του Airbus, πάνω από τον εναέριο χώρο της Αιγύπτου, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως μετέδωσε η Μαρία Δεναξά στο mega, η αεροπορική εταιρεία ενημέρωσε μετά από τρεις ολόκληρες ώρες τον πύργο ελέγχου.

 

Οι εθνικότητες των επιβατών της Egyptair

Τη λίστα με τις εθνικότητες των επιβατών της πτήσης  MS804 της Egyptair, ανακοίνωσε η αιγυπτιακή αεροπορική εταιρεία.

Σύμφωνα με την Egyptair, στο αεροσκάφος επέβαιναν, 15 Γάλλοι, 30 Αιγύπτιοι, ένας Βρετανός, ένας Βέλγος, 2 Ιρακινοί, ένας Σαουδάραβας, ένας Σουδανός, ένας από την Τσαντ, ένας Πορτογάλος, ένας Αλγερινός και ένας Καναδός.

Τα tweets της εταιρείας για την εξαφάνιση του αεροσκάφους

 

 

“Επίσημη πηγή της EgyptAir δήλωσε ότι η πτήση MS804 που αναχώρησε από το Παρίσι χθες το βράδυ λίγο μετά τις 23:00 τοπική ώρα με προορισμό το Κάιρο, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ,” ανέφερε η εταιρεία σε ανάρτησή της, στο Twitter.

Σε άλλες αναρτήσεις στο Twitter, η εταιρία γνωστοποίησε ότι το αεροσκάφος πετούσε στα 37.000, πόδια ενώ εξαφανίστηκε αμέσως μετά την είσοδο του στον εθνικό εναέριο χώρο της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με το flightradar24.com, το αεροσκάφος ήταν Airbus Α320.

 

Η μαρτυρία καπετάνιου για το αεροσκάφος της Egyptair: Είδα μία λάμψη στον αέρα

Όπως μετέδωσε η πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ant1, υπάρχει μια μαρτυρία από έναν καπετάνιο ο οποίος ανέφερε ότι είδε μια λάμψη στον αέρα στο σημείο που χάθηκε από τα ραντάρ το αεροσκάφος.

Δείτε το βίντεο του Αnt1:

Egyptair: Πάνω από την Κέα το τελευταίο σήμα – Επικοινώνησαν με τους Έλληνες ελεγκτές 

Η τελευταία επικοινωνία του πιλότου του αεροσκάφους ήταν πάνω από την Κέα, με τον ελληνικό πύργο ελέγχου, όπως μεταδόθηκε στην πρωινή εκπομπή του Ant1.

Δείτε το βίντεο:

Η πορεία του αεροσκάφους της Egyptair μέχρι την εξαφάνιση του

Η πορεία του αεροσκάφους της πτήσης MS804 των Αιγυπτιακών αερογραμμών, η οποία εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, λίγο πριν φτάσει στον τελικό της προορισμό, στο Κάιρο.

Το αεροσκάφος της Egyptair χάθηκε από τα ραντάρ, ενώ βρισκόταν στα 37.000 πόδια, 7 μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης, εντός του αιγυπτιακού εναέριου χώρου.

Δείτε την πορεία του αεροσκάφους.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *