Θρασύτατο κι όμως αληθινό: Γερμανίδα τουρίστρια αρνήθηκε να πληρώσει ταξί λόγω του ελληνικού «χρέους» στη Γερμανία

Το θράσος του γερμανικού κράτους και της γερμανικής προπαγάνδας έχει εμποτίσει με εμπάθεια ακόμα και τον πιο απλό Γερμανό πολίτη και έτσι Γερμανίδα τουρίστρια όταν είδε το ποσό που έπρεπε να πληρώσει για την μεταφορά της με ταξί στον προορισμό της είπε στον οδηγό: “Αντί να μας πηγαίνετε δωρεάν που μας χρωστάτε μας παίρνετε και λεφτά από πάνω;”

Το περιστατικό χαρακτηρίσθηκε επισήμως αληθές από τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ Νομού Χανίων. Όντως υπήρξε άρνηση μιας Γερμανίδας να πληρώσει οδηγό ταξί στα Χανιά, επικαλούμενη το χρέος της χώρας μας στη Γερμανία!

Παραδόξως η θρασύτατη αυτή Γερμανίδα δεν έδειξε να ενθυμείτε ποσώς το κολοσσιαίο χρέος της χώρας της απέναντι στην Ελλάδα για τα δεινά που προκάλεσαν οι πρόγονοί της κατά την διάρκεια της γερμανικής Κατοχής.

Να θυμίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια ακόμα και η Ρωσία και η Πολωνία σκέφτονται να σύρουν την Γερμανία ποινικώς για να δοθούν πολεμικές αποζημιώσεις.

Σημειώνεται ότι ο πλανήτης το 1953 αποφάσισε να διαγράψει τα μισά γερμανικά χρέη σε μια ένδειξη φιλανθρωπίας για να μπορέσει να ορθοποδήσει ως χώρα η Γερμανία στο άμεσο μέλλον το οποίο διαγράφονταν τότε ζοφερό.

Τα άλλα μισά όμως παρέμεναν στον «πάγο» μέχρι την ενοποίηση των δύο Γερμανιών. Κάτι που έγινε.

Να μάθει Ιστορία η κυρία και μετά να μιλάει.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος επικρίνει τοπικά μέσα ενημέρωσης που δημοσίευσαν με πηχιαίους τίτλους ότι το περιστατικό ήταν ψεύτικο, χωρίς να μπουν καν στη διαδικασία να επικοινωνήσουν και να προχωρήσουν στη διασταύρωση της είδησης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συνδέσμου:

Διαπιστώσαμε μετά λύπης μας ότι το τελευταίο διάστημα ο κλάδος μας, στοχοποιείται αδίκως, σε τοπικό επίπεδο.

Αποκορύφωμα το ότι η είδηση με την κυρία από την Γερμανία χαρακτηρίστηκε ως ψεύτικη από κάποιο ενημερωτικό site.

Η εν λόγω πελάτισσα δεν ήθελε να πληρώσει τον πρώτο συνάδελφο, ενώ ο δεύτερος που τελικά, την πήγε στον προορισμό της, πληρώθηκε υπό το φόβο επίκλησης του αστυνομικού οργάνου.

Για μία ακόμη φορά, επαναλαμβάνεται, ότι το περιστατικό είναι ΑΛΗΘΕΣ!

Περιμένουμε από τα τοπικά ΜΜΕ των Χανίων, όταν προχωρούν σε αναδημοσιεύσεις άλλων ιστοσελίδων που αφορούν στον κλάδο μας, να έρχονται πρώτα σε επικοινωνία με το θεσμικό μας όργανο, που δεν είναι άλλο από το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Χανίων. Σε κάθε περίπτωση, εάν επαναληφθεί οποιαδήποτε δυσφημιστική δημοσίευση εναντίον μας, χωρίς να έχει γίνει κάποια επαφή μαζί μας, τότε επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Νομίζουμε, ότι ποτέ δεν έχουμε δώσει δικαιώματα σε κανέναν να αμφισβητήσει την ειλικρίνειά μας, αντιθέτως, είμαστε ίσως ο μοναδικός κλάδος που έχει επιβεβαιώσει περιστατικά που είναι κατακριτέα. Και το κάνουμε αυτό για έναν και μόνο λόγο…

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.”

Τι δημοσιεύτηκε

Το θέμα αρχικά δημοσιεύτηκε στο parakritika.gr ως περιστατικό στο οποίο Γερμανίδα αρνείται να πληρώσει οδηγό ταξί στα Χανιά επικαλούμενη το γεγονός ότι η Ελλάδα χρωστά στη Γερμανία, στη συνέχεια το ellinikahoaxes.gr δημοσίευσε θέμα στο οποίο αναφέρει ότι “τα πράγματα δεν έχουν συμβεί ακριβώς έτσι” και ότι αρχικά η Γερμανίδα αρνήθηκε να πληρώσει λόγω απουσίας τιμοκαταλόγου κομίστρων, ωστόσο στη διένεξή της με τον οδηγό ταξί ανέφερε μεταξύ άλλων οτι η Ελλάδα χρωστά στη Γερμανία.

Αυτό το δημοσίευμα του ellinikahoaxes.gr αναδημοσιεύτηκε από τοπικά μέσα ενημέρωσης τα οποία στον τίτλο ανέφεραν ότι είναι ψεύτικο το περιστατικό με τη Γερμανίδα που αρνήθηκε να πληρώσει τον ταξιτζή στα Χανιά.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Συνδέσμου που προχώρησε στην παραπάνω ανακοίνωση, με την οποία βάλλει κατά εκείνων των ΜΜΕ που προχώρησαν στην αναπαραγωγή ενός δημοσιεύματος χωρίς να το επαληθεύσουν.

Τι στα αλήθεια συνέβη

Το Flashnews.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου που περιέγραψε ακριβώς τι συνέβη, επιβεβαιώνοντας ότι το περιστατικό είναι αληθές:

“Η Γερμανίδα πήγε στη ρεμίζα των ταξί που βρίσκεται έξω από το 1ο Γυμνάσιο στα Χανιά και όχι στο Ακρωτήρι όπως γράφτηκε. Ζήτησε από τον συνάδελφο οδηγό να μάθει τα κόμιστρα για Πλατανιά. Εκείνος της έδειξε τον τιμοκατάλογο με τα κόμιστρα στον οποίο αναγραφόταν το ποσό 16 ευρώ για Πλατανιά.

Η Γερμανίδα όταν το είδε του είπε: “Αντί να μας πηγαίνετε δωρεάν που μας χρωστάτε μας παίρνετε και λεφτά από πάνω;”

Ο οδηγός ταξί προσπάθησε να συγκρατηθεί και ζήτησε από τον συνάδελφό του που βρισκόταν αμέσως μετά από εκείνον να πάρει τη Γερμανίδα στο ταξί γιατί ο ίδιος είχε ενοχληθεί, όπως ήταν λογικό, από τη δήλωσή της.

Ο δεύτερος οδηγός επιβίβασε τη Γερμανίδα και την πήγε στον προορισμό της. Η στάση της δεν ήταν στην αρχή του Πλατανιά, αλλά περίπου στο ύψος του Μινώα Παλάς με μεγάλη κίνηση στον δρόμο. Το ταξίμετρο έγραψε 18 ευρώ. Όταν της είπε την τιμή εκείνη αρνήθηκε να τον πληρώσει λέγοντας ότι στον τιμοκατάλογο των κομίστρων αναφερόταν το ποσό των 16 ευρώ.

Ο οδηγός της εξήγησε ότι το ταξίμετρο είχε γράψει παραπάνω λόγω της μεγάλης κίνησης στον δρόμο. Η Γερμανίδα ωστόσο, αρνείτο να πληρώσει. Εκείνη την ώρα περνούσε από τον δρόμο ένας αστυνομικός και ο οδηγός ταξί είπε ότι θα φωνάξει τον αστυνομικό για να λυθεί το πρόβλημα. Τότε εκείνη αμέσως και βιαστικά έβγαλε 20 ευρώ, τα άφησε και έφυγε χωρίς μάλιστα να πάρει ρέστα.

Είναι απαράδεκτο κάποια τοπικά μέσα ενημέρωσης να δημοσιεύουν ότι είναι ψεύτικη η είδηση χωρίς να μας έχουν πάρει ούτε ένα τηλέφωνο για να το τσεκάρουν” κατέληξε ο κ. Καραπατάκης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *