«Θωρακίζεται» η Τουρκία: Και δεύτερη συμφωνία για S-400 με την Ρωσία

«Θωρακίζεται» η Τουρκία και προχωράει και σε δεύτερη συμφωνία για S-400 με την Ρωσία ενώ στην Ελλάδα συνεχίζεται το δόγμα του «πασιφικισμού» και οι ΗΠΑ ακόμα δεν έχουν αλλάξει στάση ως προς την παράδοση των F-35 στην Άγκυρα.

Όπως μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγές από το ρωσικό ΥΠΑΜ και το ρωσικό ΥΠΕΞ η Μόσχα και η Άγκυρα έως το 2020 θα υπογράψουν συμφωνία για την πώληση και δεύτερης παρτίδας πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumf.

«Μόλις ολοκληρωθεί η πώληση της πρώτης συστοιχίας τον Μάιο-Ιούνιο του 2020, τα συμβαλλόμενα μέρη την ίδια ακριβώς χρονιά προτίθενται να υπογράψουν νέα συμφωνία που θα αφορά την πώληση στην Τουρκία δεύτερης παρτίδας S-400 Triumf το 2021», δήλωσε η πηγή στο TASS.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «η νέα συμφωνία θα προβλέπει την μερική παραγωγή των εν λόγω συστημάτων στην Τουρκία, δηλαδή τουρκικές εταιρείες θα κατασκευάζουν με βάση την ρωσική άδεια χρήσης ορισμένα τμήματα των S-400 που δεν θα είναι βαρύνουσας σημασίας».

Η αρμόδια πάντως Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για ζητήματα στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τον οργανισμό Rosoboronexport απέφυγε να σχολιάσει την πληροφορία αυτή.

Όμως το πρακτορείο ΤASS εκφράζει πάντα τις απόψεις του Κρεμλίνου και αυτή η διαρροή είχε λόγο που παρουσιάστηκε αυτή την στιγμή.

Ήδη κι άλλες χώρες όπως οι Belarus, Vietnam, Egypt, Iraq, Kazakhstan, Syria, Sudan, νοτιοασιατικές χώρες και μεσανατολικές χώες ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το προηγμένο αντιαεροπορικό σύστημα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *