Ιταλία: Δεν θα αντέξει και τέταρτη χρονιά ύφεσης

1Είναι επιτακτική η ανάγκη να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη ώστε η Ιταλία να αποφύγει και τέταρτη χρονιά οικονομικής ύφεσης επισημαίνει σε επιστολή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Βρυξελλών ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν.
Η επιστολή αποτελεί απάντηση στο γραπτό αίτημα του επιτρόπου οικονομικών υποθέσεων Γιούρκι Κατάινεν, να παραθέσει επιπλέον λεπτομέρειες και εξηγήσεις η κυβέρνηση Ρέντσι, σχετικά με το σχέδιο προϋπολογισμού του 2015 και, ειδικότερα, με την συνέχιση της πορείας οικονομικής εξυγίανσης.

«Σε σχέση με το 2009 το ΑΕΠ της Ιταλίας συρρικνώθηκε κατά περισσότερο του 9%. Η οικονομία μας βρίσκεται στον τρίτο χρόνο ύφεσης και είναι ορατός ο κίνδυνος αποπληθωρισμού. Η χώρα μας πρέπει να αποφύγει πάση θυσία μια νέα χρονιά οικονομικής ύφεσης», αναφέρει στην επιστολή του προς την Κομισιόν ο Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών υπογραμμίζει ότι «η χώρα έχει τον πλήρη έλεγχο της δημόσιας οικονομίας» και ότι και κατά το 2015 η σχέση ελλείμματος – ΑΕΠ θα παραμείνει χαμηλότερη του 3%, όπως και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι, το επόμενο έτος, να καταφέρει να μειώσει την σχέση αυτή κατά 0,3%.

Για την επίτευξη της συγκεκριμένης μείωσης η ιταλική κυβέρνηση κάνει γνωστό ότι πρόκειται να διαθέσει 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ, μεγάλο μέρος των οποίων αναμένεται να εξευρεθούν χρησιμοποιώντας πόρους που θα έπρεπε να χρησιμεύσουν για την μείωση της φορολογικής πίεσης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *