Λαβρόφ: «Θα υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία – Υπό έντονη πίεση οι απελάσεις από την Ελλάδα»

Η Ρωσία είναι διασφαλισμένο ότι θα ενημερώνεται για όσα σχεδιάζουν ο αμερικανικός στρατός και άλλα κράτη, υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σε ομιλία του σε εκπαιδευτικό φόρουμ νεολαίας.
«Ό,τι συμβαίνει στον κόσμο, η ασφάλειά μας ως κράτος, η ασφάλεια των πολιτών μας, η εθνική κυριαρχία μας θα προστατευθεί με ασφάλεια. Αυτό έχει επανειλημμένα επιβεβαιωθεί από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και σας διαβεβαιώ ότι αυτό βασίζεται σε πραγματικές, ουσιαστικές αλλαγές που γίνονται στη χώρα και τον στρατό μας», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ εμποδίζουν στον ΟΗΕ την ανάπτυξη κανόνων για τον κυβερνοχώρο.
«Έχουμε προτείνει στον ΟΗΕ, εδώ και καιρό, τη θέσπιση κανόνων για υπεύθυνη συμπεριφορά στον κυβερνοχώρο. Δεν υπάρχουν κανόνες αυτή τη στιγμή, όπως γνωρίζετε. Η χώρα που εμποδίζει (σ.σ. τη θέσπιση) είναι οι ΗΠΑ», υπογράμμισε ο Λαβρόφ.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ αναφέρθηκε και στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, τονίζοντας ότι δεν αμφιβάλει πως η απόφαση πάρθηκε κάτω από έντονες πιέσεις.
«Έχουμε ήδη σχολιάσει για την Ελλάδα (την απέλαση των Ρώσων διπλωματών). Μπορώ απλώς να πω για άλλη μία φορά ότι δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλουμε ότι αυτές οι αποφάσεις πάρθηκαν υπό την έντονη πίεση εκείνων που θέλουν να μετατρέψουν οποιαδήποτε χώρα σε αντιρωσική», δήλωσε ο Λαβρόφ. Labels Άρθρα, Διεθνή Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *