Τελευταία Νέα

ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!!! Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΠΕΛΛΑΝΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 2002 και ΑΜΦΙΠΟΛΗ 2014 (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ
ΠΕΛΛΑΝΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 2002 και ΑΜΦΙΠΟΛΗ 2014.

Οτιδήποτε από την Πελλάνα, σας θυμίζει την Αμφίπολη, δεν είναι καθόλου συμπτωματικό.

Θέλω να αφιερώσω το παρακάτω, σε μια υπνωτισμένη δημοτική αρχή της Αμφίπολης και στους ρομαντικούς δημότες της που κρέμονται από αυτήν.

Μετά από αυτό, δεν θα υπάρχει δικαιολογία ύπνωσης, αλλά ούτε και φύλλο συκής πλέον.

Θα το αφιερώσω ακόμα στους πονηρούς «ειδικούς» που ξέρουν τι παίζει και νομίζουν ότι μας πιάνουν κορόιδα.

Και εσείς βρε καλόπαιδα εκεί στο ΥΠΠΟ, αλλάξτε συνταγή όταν καταστρέφετε μνημεία.

Γίνεστε προβλέψιμοι.

ΥΓ. Ευχαριστώ το φίλο Λάκωνα Νίκο Μπακή, που μου έστειλε το ντοκουμέντο.

Του ερευνητή νομισματολόγου Αστέριου Τσίντσιφου

« Η Αρχαία Λακεδαίμονα, η σημερινή Πελλάνα ανακαλύφθηκε τα τελευταία χρόνια από τον διαπρεπή αρχαιολόγο Δρ. Θεόδωρο Σπυρόπουλο.
Πριν 15 χρόνια, Μάρτιος του 2002, λίγο πριν το Πάσχα, μπαζώθηκε ο Βασιλικός Τάφος με 200 τόνους νταμαρίσιο χαλίκι από το Κ.Α.Σ. και την Ε’ ΕΚΠΑ Εφορεία Αχραιοτήτων Σπάρτης με την δικαιολογία: «τον κλείνουμε προσωρινά και τον ανοίγουμε Μάϊο – Ιούνιο». Φέτος, τέλος Μαρτίου κλείσαμε 15 ολόκληρα χρόνια από τότε που θάφτηκε και παραμένει κλειστός. Ο μεγαλοπρεπέστατος Θολωτός Λαξευτός Βασιλικός Τάφος, ο μεγαλύτερος που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στον κόσμο, βουλιάζει μέσα στη Λάσπη. Οι υπόλοιποι βασιλικοί θολωτοί λαξευτοί τάφοι αφημένοι στο έλεος του Θεού κινδυνεύουν και καταστρέφονται κάθε φορά από φυσικά καιρικά αίτια και γίνονται χειμερινές λίμνες.
Ο χώρος είναι αφύλαχτος και όποιος θέλει μπαίνει να κλέψει ανενόχλητος.
Τα εκπληκτικά ευρήματα της Πελλάνας τα οποία αποτελούσαν το μεγαλύτερο τμήμα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης βρίσκονται σε αποθήκες μέχρι να γίνει το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο…
Η επίσημη Πολιτεία για αυτά τα σπουδαία έργα των προγόνων μας παραμένει άφαντη και αδιάφορη. Κανένας δεν έχει δει ή ακούσει τους αρμόδιους Αρχαιολόγους της Ε’ ΕΚΠΑ να εξηγούν  τι απέγινε το κονδύλι των 100.000 ευρώ για την προστασία και ανάδειξη των Αρχαίων της Πελλάνας. Κανείς δεν λέει πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την συντήρηση των μνημείων.
Οι αρχαιότητες είναι ο πολιτισμός μας για την τουριστική μας ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Είναι η κληρονομιά μας.»
Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν όταν το γραφείο Τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη ανακοίνωνε κονδύλιο ύψους 100.000 ευρώ προς την Ε΄ Εφορία Κλασικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων Σπάρτης (Ε΄ ΕΚΠΑ) για την προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου στην Πελλάνα Λακωνίας.
Δύο μήνες μετά όμως, ο Μεγαλοπρεπέστατος, Λαξευτός, Θολωτός, Βασιλικός Τάφος της Πελλάνας, ο μεγαλύτερος που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στον κόσμο, βουλιάζει δυστυχώς μέσα στη λάσπη και στην αδιαφορία της γραφειοκρατίας, όπως ακριβώς και η ίδια μας η Χώρα.

Λάσπη και νερό στην είσοδο του τάφου
Αυτή τη στιγμή αφημένοι στο έλεος του Θεού είναι οι δυο μεγαλύτεροι Τάφοι, πλημμυρισμένοι μέχρι επάνω από τις πρόσφατες καταιγίδες, με αποτέλεσμα τα μνημεία αυτά να κινδυνέψουν σοβαρά από επικείμενη κατάρρευση λόγω της σαθρότητας του εδάφους.
Οι περιφράξεις ξηλωμένες, ο χώρος αφύλαχτος και μπορεί να μπαινοβγαίνει οποιοσδήποτε θέλει και να σκάψει ή να κλέψει ανενόχλητος. Ένα πραγματικό ξέφραγο αμπέλι.
Και όλα αυτά με την ανοχή για να μην πούμε την «εύνοια» της Πολιτείας, η οποία για μία ακόμη φορά έχει γίνει άφαντη.
Κανείς μέχρι τώρα δεν έχει δει ή ακούσει τίποτα από τους αρμόδιους αρχαιολόγους της Ε΄ ΕΚΠΑ, να μας πουν τι απέγιναν τα 100.000 ευρώ ή πότε επιτέλους θα ξεκινήσουν οι υπάλληλοί τους τις εργασίες για τη συντήρηση των μνημείων.
Πηγή: NotosPress 1 & NotosPress 2, amfipolinews.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *