Τελευταία Νέα

Νέο “Σχίσμα” στην Εκκλησία για την Πανορθόδοξη!

1Αρχίζει να δυσκολεύει επικίνδυνα η κατάσταση μετά και την απόφαση του Πατριαρχείου Γεωργίας να μη συμμετάσχει στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στην Κρήτη.
Την απόφαση να μη μετάσχει στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, στην Κρήτη, έλαβε σήμερα το Πατριαρχείο Γεωργίας. «Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Γεωργίας στην οποία συμμετείχε ο Πατριάρχης Ηλίας ο Β΄», αναφέρει η ανακοίνωση της τοπικής Εκκλησίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Γεωργίας κατά τη Σύνοδο του Φεβρουαρίου είχε απορρίψει το κείμενο «Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν Χριστιανικόν Κόσμον» που ενέκρινε η Ε΄ Προσυνοδική Διάσκεψη (Σαμπεζύ 11-17.10.2015). Μάλιστα, ο Πατριάρχης της Γεωργίας Ηλίας Β’, μεταξύ άλλων, είχε δηλώσει ότι «Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο… Η Εκκλησία μας θα παραμείνει με το παλαιό ημερολόγιο… Η Εκκλησίας μας ήταν, είναι και θα είναι ο θεματοφύλακας της Ορθοδοξίας. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας απορρίπτει το έγγραφο για τον Οικουμενισμό που έχει συνταχθεί για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο».

dogma.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *