Οι γιατροί στον Καναδά διαμαρτύρονται γιατί δε θέλουν άλλη αύξηση στους μισθούς τους!

Κι ο λόγος είναι απλώς συγκλονιστικός…

Κάτι πρωτοφανές συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στο Κεμπέκ του Καναδά, όπου εκατοντάδες γιατροί στο Κεμπέκ διαμαρτύρονται  κατά των αυξήσεων των μισθών τους, λέγοντας ότι δεν τις θέλουν καθώς ήδη βγάζουν αρκετά.Περισσότεροι από 800 γιατροί και φοιτητές ιατρικής υπέγραψαν διαδικτυακό αίτημα με το οποίο ζητούν να ακυρωθεί η αύξηση των απολαβών των εργαζομένων στον τομέα της υγείας. «Εμείς οι γιατροί του Κεμπέκ που πιστεύουμε ακράδαντα στο δημόσιο σύστημα υγείας, είμαστε αντίθετοι με τις πρόσφατες αυξήσεις που διαπραγματεύτηκαν οι ιατρικές ομοσπονδίες μας με την κυβέρνηση», αναφέρουν.

Όπως γράφει η Washington Post,  μόνο στον Καναδά θα μπορούσε να γίνει μια τέτοια διαμαρτυρία!

Οι γιατροί ζητούν τα χρήματα αυτά να δοθούν στους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες.

Όπως τονίζουν, έχουν ηθικό και συνειδησιακό πρόβλημα να πληρώνονται αυτοί περισσότερο όταν οι εργασιακές συνθήκες για τον υπόλοιπο κλάδο, όπως νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, είναι εξίσου δύσκολες και αμείβονται λιγότερο.

Η ένωση του νοσηλευτικού προσωπικού πιέζει εδώ και καιρό την κυβέρνηση για να ασχοληθεί με την έλλειψη νοσηλευτών και ζητούν να οριστεί με νόμο πόσους ασθενείς μπορεί να δει ένας νοσηλευτής. Όπως καταγγέλλουν, εργάζονται εξαντλητικά και ο κάθε νοσηλευτής έχει υπό την εποπτεία του δεκάδες ασθενείς.

Μάλιστα, τον περασμένο Ιανουάριο η ανάρτηση της νοσηλεύτρια Émilie Ricard από το Κεμπέκ έγινε viral τονίζοντας αυτό ακριβώς το πρόβλημα.

«Αυτό είναι το πρόσωπο των νοσηλευτών», έγραψε στο post δείχνοντας το πρόσωπό της με δάκρυα στα μάτια. «Άλλο ένα πρωινό που τελείωσα τη βάρδιά μου, εξαντλημένη, εξαντλημένη, γιατί είμαι η μόνη νοσοκόμα για να καλύψω τις ανάγκες 70-76 ασθενών». Και συνεχίσει: «Δεν θέλω να έρχομαι στη δουλειά γιατί τρέμω με το βάρος που με περιμένει. Είναι εξοντωτικό το να βιάζομαι συνεχώς. Επιστρέφω σπίτι και κλαίω από την κούραση». Και αφού περιγράφει ότι πολλές φορές αναγκάζεται να αφήσει κάποιον ασθενή χωρίς φροντίδα γιατί πρέπει να ασχοληθεί με κάποιον άλλον που έχει περισσότερη ανάγκη, αναφέρει κλείνοντας: «Είμαι συντετριμμένη με το επάγγελμά μου, ντρέπομαι από τη φτωχή φροντίδα που παρέχω (σ.σ. στους ασθενείς) ακόμη και αν κάνω ότι περισσότερο μπορώ. Το σύστημα υγείας μας είναι άρρωστο και πεθαίνει».

 

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *