Ο Λόρδος Rothschild προειδοποιεί για επικίνδυνη κατάσταση που θυμίζει Β’ ΠΠ

1Όταν η οικογένεια Ρόθτσιλντ προβλέπει ότι οδεύει ο πλανήτης σε έναν Γ’ ΠΠ τότε αυτό είναι άκρως ανησυχιτικό καθώς η υγκεκριμένη οικογένεια διαμορφώνει πολιτικές και καταστάσεις.

Ο 78χρονος Jacob Rothschild, τραπεζίτης και πρόεδρος της επενδυτικής RIT Capital Partners, η οποία διαθέτει αποταμιεύσεις ύψους 2,3 δισ. λιρών προειδοποιεί πως η παγκόσμια αστάθεια που επικρατεί αυτή τη στιγμή μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνη στο μέλλον.

Σε ετήσια έκθεσή του ο ίδιος αναφέρει πως πάνω από ένα «δύσκολο οικονομικό υπόβαθρο» οι επενδυτές αντιμετωπίζουν «μια γεωπολιτική κατάσταση ίσως επικίνδυνα αντίστοιχη με αυτή του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου».

Ο Jacob Rothschild αναφέρει πως η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα του «χάους και του εξτρεμισμού στη Μέση Ανατολή, της ρωσικής επιθετικότητας και επέκτασης, και εξαιτίας μιας αποδυναμωμένης Ευρώπης που απειλείται από ανεργία, η οποία σε μεγάλο βαθμό προκαλείται από την αδυναμία πολλών κρατών μελών της να αντιμετωπίσουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Ο ίδιος μαζί με την κόρη του Hannah η οποία είναι μέλος του διοικητικού συμβούλιο της RIT κατέχουν μετοχές αξίας περίπου 160 εκατ. λιρών.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *