Ο ΣΥΡΙΖΑ χρεοκόπησε, δηλώνει ο απερχόμενος γραμματέας της Νεολαίας

1Ο ΣΥΡΙΖΑ χρεοκόπησε, διαπιστώνει ο απερχόμενος γραμματέας της Νεολαίας του κόμματος, που με κοινή δήλωση 37 εκ των 64 μελών του Κεντρικού της Συμβουλίου, αποχώρησε από το κόμμα και διαλύθηκε.

«Αυτό που βιώνουμε σήμερα όλοι και όλες που ήμασταν ενταγμένοι στο πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χρεοκοπία του», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Ηλίας Παντελάκος, που επίσης καταλογίζει τόσο ελλιπή προετοιμασία όσο και στρατηγικό αδιέξοδο στις κινήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης και τονίζει ως μεγάλο μειονέκτημα «το γεγονός ότι το μήνυμα του δημοψηφίσματος δεν κατάφερε να μετουσιωθεί σε ή να αντιστοιχηθεί σε πολιτικό σχέδιο».

Με σκληρή γλώσσα κατά του Αλέξη Τσίπρα και της ηγετικής ομάδας του κόμματος, το πρώην στέλεχος της νεολαίας καταλογίζει «έντονο κυβερνητισμό», «λογική παροχολογίας» στο πρόγραμμα, «υποβάθμιση της συλλογικής λειτουργίας του κόμματος και ανάδειξη μιας αρχηγοκεντρικής φυσιογνωμίας και αντιδημοκρατικής πολιτικής λειτουργίας».

Παράλληλα, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Ηλίας Παντελάκος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας συνεργασίας στο μέλλον, εφόσον όμως ο «μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ» αντιληφθεί την πολιτική ασφυξία και επιστρέψει στους αγώνες.

Για τον τέως γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ τέλος, η Αριστερά στην κυβέρνηση δεν είναι και δεν πρέπει να είναι «αυτοσκοπός», καθώς όπως λέει: «Αν κάνουμε την κυβέρνηση αυτοσκοπό θα χάσουμε τον στόχο. Αν δεν δούμε πως το πολιτικό θα πρέπει να πλαισιώνει την κοινωνική κίνηση και να συμβάλουμε στην αυτονόμησή του, τότε το εγχείρημα της κυβέρνησης της Αριστεράς δεν θα είναι ποτέ πετυχημένο».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *