Περίεργο επεισόδιο στις Καστανιές με σύλληψη Τούρκου κουρδικής καταγωγής

Περίεργο επεισόδιο έλαβε χώρα στις Καστανιές Έβρου με σύλληψη Τούρκου κουρδικής καταγωγής σήμερα τα ξημερώματα όταν επιχείρησε να περάσει παράνομα τα σύνορα.

Όπως αναφέρουν τα thrakinea.gr ο Τούρκος πολίτης -κουρδικής καταγωγής κατά δήλωσή του- ξεκίνησε να τρέχει από το τουρκικό τελωνείο με κατεύθυνση τα ελληνικά σύνορα.

Οι Τούρκοι προσπάθησαν να τον σταματήσουν, όμως εκείνος δεν σταμάτησε, ούτε όταν έπεσαν πυροβολισμοί στον αέρα από Τούρκους στρατιώτες.

Ακόμη και όταν πέρασε στο ελληνικό έδαφος συνέχισε να τρέχει. Κάποια στιγμή κοντοστάθηκε και αφού ένιωσε ασφαλής παραδόθηκε στους αστυνομικούς που είχαν υπηρεσία στο τελωνείο των Καστανεών.

Άμεσα η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, καθώς κανείς αρχικά δεν μπορούσε να γνωρίζει το τι έχει συμβεί.

Ο Τούρκος, ο οποίος απομακρύνθηκε άμεσα από το τελωνείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ και δήλωσε κουρδικής καταγωγής, με τόπο μόνιμης κατοικίας τα Άδανα.

Πάνω του βρέθηκε διαβατήριο, δεν διαθέτει όμως βίζα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επάγγελμα είναι ψυκτικός, ενώ η ηλικία του δεν έχει γίνει γνωστή, δεν αποκλείεται όμως να είναι κοντά στα 40.

Νεώτερες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι επρόκειτο για 4 Τούρκους πολίτες και ήταν όλοι μεθυσμένοι. Ένας εξ αυτών πέρασε τελικά τα σύνορα.

Φαίνεται ότι οι τρεις από τους τέσσερις Τούρκους πολίτες ακινητοποιήθηκαν

Εδώ έχουμε τα εξής «περίεργα»:

Το συμβάν έλαβε χώρα πολύ κοντά στο σημείο που αιχμαλωτίστηκαν οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί.

Το άτομο αυτό ισχυρίζεται ότι είναι Κούρδος. Εάν ήταν απλός ένας Κούρδος, σίγουρα δεν θα έκανε ολόκληρο ταξίδι από τα Άδανα στον Έβρο για να περάσει τα σύνορα κατά λάθος υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σημαίνει ότι ο άνθρωπος αυτός ήρθε με αυτόν τον σκοπό να περάσει απέναντι.

Το ζήτημα είναι αν οι Τούρκοι τον άφησαν ηθελημένα να περάσει στην Ελλάδα και αν προκύψει ότι το άτομο αυτό ανήκει σε κάποια οργάνωση ώστε η Άγκυρα να προξενεί στην συνέχεια επιπλέον προβλήματα στην ελληνική πλευρά.

Μένει να διασταυρωθεί πόσο «αθώος» πολίτης είναι αυτός ο Κούρδος-Τούρκος

Επίσης τι ήταν και οι άλλοι τρεις που ακινητοποιήθηκαν στο τουρκικό έδαφος; Ήταν και αυτοί από τα Άδανα; Ήταν και αυτοί κουρδικής καταγωγής;

Mην ξεχνάμε τις δύο ένοπλες κουρδικές οργανώσεις, αριστερής χροιάς, το ΡΚΚ και το DHKP-C

Πάντως είναι πολύ πιθανό να επέλεξαν τις Καστανιές λόγω προσβασιμότητας επειδή δεν υπάρχει το ποτάμι ανάμεσα στις δύο χώρες.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *