«Πλάκα» κάνει ο M.Γιλντιρίμ στην Αθήνα για ΕΕ: «Κάθε φορά μας πάτε στην Βρυξέλλες! Γιατί, για να μας μαλώσουν;»

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ στο περιθώριο της συνάντησής του με με τον «Πρωθυπουργό» των κατεχομένων Έρχιουρμαν μίλησε για την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αλλά και για τις διπλωματικές επαφές της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός εξέφρασε την ενόχλησή του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η τουρκική δικαιοσύνη θα αποφασίσει για την τύχη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. Για ακόμη μία φορά η Ελλάδα μετέφερε το θέμα στην ΕΕ. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Το κάνουν συχνά μετά από κάποια θέματα για να μας «μαλώσουν». Να ξέρετε όμως ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ δεν πηγαίνουν ούτε πίσω ούτε μπροστά με αυτές τις ενέργειες. Πάντως η μεταφορά του ζητήματος στην Ε.Ε. δεν θα συμβάλλει στην ανάπτυξη των σχέσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε.» σημείωσε.

Στο μεταξύ, στην «αντεπίθεση» περνούν οι Τούρκοι ψάχνοντας τρόπους να αποπροσανατολίσουν αφού αντί να τρέξουν οι διαδικασίες για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών, το τουρκικό ΥΠΕΞ ζητά τώρα συλλήψεις στην Αθήνα!

Ενώ επισήμως το θέμα κρατιέται χαμηλά, με το καθεστώς Ερντογάν να παραπέμπει στη δικαιοσύνη, το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος περνάει σε κινήσεις αντιπερισπασμού βγάζοντας ανακοίνωση για το κάψιμο της τουρκικής σημαίας σε εκδήλωση του Λαϊκού Συνδέσμου.

«Καταδικάζουμε την καύση της σημαίας μας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά της Τουρκίας που διοργανώθηκε από ένα ρατσιστικό πολιτικό κόμμα στην Αθήνα στις 5 Μαρτίου. Ζητούμε από τις ελληνικές αρχές να συλλάβουν τους δράστες που διέπραξαν αυτήν την απεχθή πράξη εναντίον της σημαίας μας και να τους φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης το συντομότερο δυνατό», αναφέρει η δήλωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *