ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ; – Ποια θα είναι η επόμενη μέρα του Καραμανλή

1Αγώνα κάνει η κυβέρνηση για να μπορέσει να συγκεντρώσει τις 200 ψήφους που αναζητά για τον εκλογικό νόμο προκειμένου να περάσουν στην άμεση εφαρμογή του, από την επόμενη κιόλας εκλογική αναμέτρηση.

Στη Νέα Δημοκρατία αφήνουν να εννοηθεί πως στόχος της κυβέρνησης είναι με το συγκεκριμένο νομοθέτημα να ανακοπεί η άνοδος της και να εμποδιστεί ο σχηματισμός κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ.

Εκτός αυτού όμως ένα από τα χαρτιά που παίζει η κυβέρνηση είναι η πρόταση για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό. Μάλιστα διαρρέουν ευρέως πως η πρόταση αυτή θα δημιουργήσει προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία καθώς υπονοούν πως θα προτείνουν για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα τον κ. Καραμανλή.

Ο πρώην πρωθυπουργός, όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης λέει στους συνομιλητές του ότι δεν μπορεί να διαψεύσει (όπως του ζητούν ορισμένοι) τούτο, αφού πρόκειται για διαρροές τις οποίες και αυτός ακούει. Στις συζητήσεις με τους βουλευτές προκύπτει όμως και κάτι άλλο: ότι η πιθανή πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να θεσπίσει στην αναθεώρηση του Συντάγματος την εκλογή Προέδρου από τη βάση δεν αφορά τον ίδιο, αλλά τον… Αλέξη Τσίπρα που θα ήθελε το 2020 να παίξει και αυτόν τον ρόλο. Και να έχει μάλιστα και αυξημένες αρμοδιότητες.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *