Πρωτοφανής και θρασύτατη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ: «Ο Έλληνας ΠτΔ να σεβαστεί τα σύνορα και το διεθνές Δίκαιο»!

Με μία πρωτοφανή και θρασύτατη δήλωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα τουρκικά σύνορα.

Μιλάμε για το ΥΠΕΞ μιας χώρας που αιχμαλωτίζει αξιωματικούς άλλης χώρας με την οποία υποτίθεται ότι ανήκουν στην ίδια Συμμαχία. Μιας χώρας που πριν λίγο καιρό επιχείρησε να βυθίσει σκάφος της ελληνικής Ακτοφυλακής.

Mιας χώρας της οποίας ο πρόεδρος φαντάζεται «αδελφούς» Τούρκους σε ελληνικά εδάφη και πιστεύει ότι η Συνθήκη της Λωζάνης και τα σύνορα πρέπει να «επικαιροποιηθούν».

Ένας Τούρκος πρόεδρος ο οποίος έχει δικά του «σύνορα καρδιάς»

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι ανέφερε: «Ο ελληνικός Τύπος ανέφερε χθες ότι ο κ. Παυλόπουλος έκανε τα ακόλουθα σχόλια για την Τουρκία: Μπορεί να μην έχουμε την επικράτεια που θα έπρεπε να είχαμε ιστορικά (…) Αν η Ιστορία μας αναγκάσει, θα κάνουμε ό,τι έπραξαν οι πρόγονοί μας.

Καλούμε τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας και να αποφύγει από μία ρητορική που δεν συνάδει με τη θέση του και οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν μη αναγκαία ένταση».

Αυτό είναι καταπληκτικό. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν έχει θέσει υπό αμφισβήτηση τα σύνορα και την ίδια την Συνθήκη της Λωζάνης και το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί τον Έλληνα ΠτΔ ότι δεν σέβεται σύνορα και διεθνές δίκαιο!

Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

Είχε προηγηθεί ακόμα μια ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ με την οποία καταδίκαζε το κάψιμο της σημαίας σε εκδήλωση του Λαϊκού Συνδέσμου στην Αθήνα, στις 5 Μαρτίου.

«Απαιτούμε από τις ελληνικές αρχές τη σύλληψη των δραστών που διέπραξαν αυτή τη στυγερή πράξη σε βάρος της σημαίας μας και να τους φέρουν ενώπιον της Δικαιοσύνης το συντομότερο δυνατό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *