Πότε ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο με τον κόφτη – Νωρίτερα η ψηφοφορία

1Κλείδωσε η συζήτηση και ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου από την Ολομέλεια το Σαββατοκύριακο. Η απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής είναι Πέμπτη και Παρασκευή το Πολυνομοσχέδιο με τα εκκρεμεί θέματα για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση να επεξεργαστεί από τις κοινές συνεδριάσεις των αρμόδιων κοινοβουλευτικών Επιτροπών.
Την επόμενη ημέρα, Σάββατο, θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση και θα ψηφιστεί την Κυριακή. Ως χρονικός στόχος για την διεξαγωγή των ονομαστικών ψηφοφοριών που θα τεθεί το Πολυνομοσχέδιο στην Ολομέλεια είναι για νωρίς το απόγευμα, γύρω στις 6.00μ.μ., της Κυριακής. Κάτι βέβαια που θα εξαρτηθεί από την συνέπεια στους χρόνους ομιλίας των βουλευτών, των υπουργών και των πολιτικών αρχηγών που θα θελήσουν να μιλήσουν.

Πάντως, το νωρίτερο στη διαδικασία γίνεται λόγω του γεγονότος πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να αναχωρήσει την Κυριακή για Κωνσταντινούπολη.

Το Πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί στην Βουλή την Τετάρτη, ενώ την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί να συνεδρίαση και η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση εισαγωγής του Πολυνομοσχεδίου την Πέμπτη στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, «ακυρώνει» την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κατά την οποία θα γινόταν η τρίτη κατά σειρά ακρόαση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου που ερευνά τυχόν παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου σε θέματα που ερευνά η Δικαιοσύνη.

Η αναβολή κρίνεται αναγκαία για να μπορούν τα μέλη της Επιτροπής να συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις των Επιτροπών του Πολυνομοσχεδίου καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο νομοσχέδιο θα υπάρξουν και οι διατάξεις – προαπαιτούμενο της αξιολόγησης- που αφορούν τις αλλαγές που έχουν ζητηθεί σχετικά με την σύνθεση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες (ενίσχυσή των θεσμικών εξωκοινοβουλευτικών προσώπων που την συνθέτουν) αλλά και τα πρόσωπα που ελέγχει. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες επιστρέφουν στην Αρχή κατά της Νομιμοποίησης εσόδων τα μη πολιτικά πρόσωπα, ενώ στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής θα παραμείνουν οι δηλώσεις εκτός των υπόχρεων νυν και πρώην βουλευτών – ευρωβουλευτών, εξωκοινοβουλευτικών μελών της Κυβέρνησης και υπεύθυνων των κομμάτων αλλά και όλων των αιρετών του πρώτου και δεύτερου βαθμού της Αυτοδιοίκησης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *