Π. Καμμένος προς ΕΕ: «Οι δύο Έλληνες αξιωματικοί αιχμαλωτίστηκαν επειδή κυνηγούσαν παράνομους μετανάστες» (βίντεο)

O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την άτυπη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ. Το πρωί της Τρίτης, προέβη στην πρώτη δημόσια δήλωση του για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.

Το ζήτημα είναι θέμα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ο υπουργός και ενημέρωσε ότι θα το θέσει αναλυτικά προ ημερησίας διατάξεως στην σημερινή σύνοδο, όπως θα κάνει και προς την αναπληρώτρια γραμματέα του ΝΑΤΟ αμέσως μετά.

«Η σύλληψή τους σε ένα παραμεθόριο επεισόδιο που συνήθως λυνόταν με διαπραγματεύσεις μεταξύ διοικητών έχει οδηγήσει ουσιαστικά σε μία εμπλοκή εκ μέρους της Τουρκίας με την άρνηση του εισαγγελέα στο να παραμείνουν στην Τουρκία μέχρι τη δίκη, αλλά στο προξενείο» επισήμανε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Είναι θέμα που απασχολεί και την ΕΕ. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε περιοχή που έχουμε παράνομη είσοδο προσφύγων και μεταναστών και δράση διακινητών και ακολουθούσαν συγκεκριμένα στίγματα, τα οποία κατ’ αυτούς θα οδηγούσαν σε παράνομους μετανάστες, με αποτέλεσμα να περάσουν σε τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα, και εκεί συνελήφθησαν».

«Είναι θέμα το οποίο αφορά και τις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας», τόνισε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *