Ρήξη Μόσχας-Λονδίνου – Η Τ.Μέι απελαύνει 23 Ρώσους διπλωμάτες: «Δεν είστε καλοδεχούμενοι εδώ»

«Δεν είστε καλοδεχούμενοι στο Ηνωμένο Βασίλειο» είπε η Τερέζα Μέι για την απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών την οποία ανακοίνωσε η ίδια η πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Η απέλαση έγινε στα πλαίσια της υποτιθέμενης δολοφονικής επίθεσης με δηλητήριο κατά του πρώην διπλού Ρώσου πράκτορα, Σεργκέι Σκρίπαλ και το χθεσινό θάνατο του Νικολάι Γκλουσκόφ, στενού συνεργάτη του εξόριστου Ρώσου επιχειρηματία, Μπορίς Μπερεζόφσκι.

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας μίλησε για εχθρική δράση Ρώσων κατακόπων σε βρετανικό έδαφος. «Δεν υπάρχει θέση γι’ αυτούς τους ανθρώπους ή τα χρήματά τους στη χώρα μας», τόνισε.

«Το μήνυμά μου σε όσους θέλουν να μας κάνουν κακό είναι ότι δεν είστε καλοδεχούμενοι στο Ηνωμένο Βασίλειο» ανέφερε.

Οι δηλώσεις ήταν κάτι παραπάνω από προκλητικές καθώς δεν υπάρχουν αποδείξεις για αυτά που λέει παρά στηρίζονται στα αυθαίρετα συμπεράσματα των βρετανικών υπηρεσιών ασφαλείας που με την σειρά τους έχουν ως βάση την έμφυτη ρωσοφοβία αιώνων των Βρετανών

Προφανώς δεν έχουν κατανοήσει ακόμα οι Βρετανοί ότι δεν είναι η υπερδύναμη του παρελθόντος που επί 3 αιώνες κυριαρχούσε στην Υφήλιο και ότι η Ρωσία είναι μια χώρα που λόγω της πυρηνικής ισχύος και της αυτάρκειάς της σε μέταλλα, ορυκτά, τρόφιμα, ενέργεια και επιστημονικό δυναμικό αλλά και του μεγάλου εδαφικού της βάθους, δεν μπορεί να απειληθεί ουσιαστικά ούτε από τις ΗΠΑ και εννοείται ούτε από σαφώς πολύ μικρότερου μεγέθους και ειδικού βάρους Βρετανία.

Γενικώς μετά την παρουσίαση των νέων στρατηγικών όπλων της Ρωσίας από τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν και οι ΗΠΑ και η Βρετανία έχουν γίνει ακόμα πιο επιθετικές έναντι της πυρηνικής υπερδύναμης σε μια προσπάθεια να δείξουν στον κόσμο τους ότι δεν φοβούνται και ότι δεν ανησυχούν για την ρωσική ισχύ.

Αλλά τα πεπραγμένα τους δείχνουν εντελώς αντίθετα πράγματα. Και ανησυχούν και δεν ξέρουν τι να κάνουν

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *