Τελευταία Νέα

«Ριπές» Λαβρόφ «ισοπεδώνουν» την Κυβέρνηση: «Υποχείριο» της Δύσης το Μαξίμου – Μέρος της αντιρωσικής δυτικής πολιτικής η απέλαση των διπλωματών

Σε σχολιασμό του ζητήματος των Ρώσων διπλωματών προχώρησε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, επισημαίνοντας ξανά την πάγια τακτική της Δύσης απέναντι στη Ρωσία, ενώ άφησε να εννοηθεί πως η Αθήνα αποτελεί πλέον μέρος της εν λόγω τακτικής μετά την ξαφνική διπλωματική κρίση που
δημιούργησαν οι Κυβερνητικοί και την προσκόλληση στην Ουάσινγκτον.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σχολιάζει ότι τα τελευταία γεγονότα στην Ελλάδα ακολουθούν την πολιτική της Δύσης απέναντι στη Ρωσία, του «πολύ πιθανού» χωρίς να δίνεται κανένα στοιχείο, σύμφωνα με το sputniknews.gr.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μοιράστηκε την άποψή του για την απέλαση Ρώσων διπλωματών σε συνέντευξή του στον Λάρυ Κινγκ.
Ο κ. Λαβρόφ σημείωσε ότι η Δύση σχηματίζει μία πολιτική απέναντι στη Ρωσία στη βάση του αναπόδεικτου «πολύ πιθανού» και του «δεν υπάρχει άλλη εύλογη εξήγηση».
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη προσέγγιση έχουν υποδείξει Ουάσιγκτον και Λονδίνο, που βασίζουν την εξωτερική τους πολιτική σε αναπόδεικτες δηλώσεις για έρευνες σε υποτιθέμενη «παρέμβαση στις εκλογές των ΗΠΑ» και «ρωσικού ίχνους» στο περιστατικό στο Σάλσμπερι.
«Αυτό το ‘πολύ πιθανό’ γίνεται μεταδοτικό. Ο ισχυρισμός ότι δεν υπάρχει άλλη αξιόπιστη εξήγηση γίνεται κανόνας στον οποίο οι φίλοι της Δύσης προσπαθούν να βασίσουν την πολιτικής τους σχετικά με τη Ρωσία. Τα τελευταία γεγονότα στην Ελλάδα ακολουθούν ακριβώς τον ίδιο δρόμο: ‘πολύ πιθανό’ και δεν δόθηκε κανένα στοιχείο».Όπως ανέφερε ο κ. Λαβρόφ: «Είναι ακριβώς η ίδια προσέγγιση, όπως την έχουμε δει στις σχέσεις μας με το Ηνωμένο Βασίλειο, που μας κατηγόρησε πριν 10 χρόνια για τη δηλητηρίαση πρώην πράκτορα, που κατοικούσε στο Λονδίνο, τον Λιτβινένκο. Η δίκη, που κατέληξε ότι η Ρωσία ήταν υπεύθυνη, ήταν επίσης μυστική. Τώρα οι έρευνες για τη δηλητηρίαση στο Σάλσμπερι επίσης εξελίσσονται χωρίς διαφανείς πληροφορίες να παρέχονται στο κοινό, χωρίς κάτι να δίνεται σε μας, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε Ρώσο πολίτη, και ούτω καθεξής. Τώρα το ‘πολύ πιθανό’ γίνεται μεταδοτικό. Ο ισχυρισμός ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστες εξηγήσεις γίνεται ο κανόνας με τον οποίο οι φίλοι μας στη Δύση προσπαθούν να βασίσουν την πολιτική τους απέναντι στη Ρωσία. Το τελευταίο γεγονός στην Ελλάδα είναι εντελώς στην ίδια κατεύθυνση: ‘πολύ πιθανό’ και δεν μας δίνονται στοιχεία».
Η Δύση οπλίζει με ψευδείς ειδήσεις – Η δημοσίευση των Financial Times
Ένα ύποπτο και χαλκευμένο δημοσίευμα επιβεβαιώνει πλέον περίτρανα αυτό που γράφουν οι αναλυτές του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ εδώ και ημέρες, πως πίσω από την κρίση με την Μόσχα βρίσκονται ξένα κέντρα.
Οι Ρώσοι χθες και επίσημα φωτογράφισαν τις ΗΠΑ, ισοπεδώνοντας το Μ. Μαξίμου.
Σε αμερικανική παρέμβαση αποδίδει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών την απόφαση της Ελλάδας να απελάσει δύο ρώσους διπλωμάτες τονίζοντας παράλληλα ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στις ελληνορωσικές σχέσεις.
Τις ΗΠΑ βλέπει πίσω από την απόφαση της Ελλάδας να απελάσει τους ρώσους διπλωμάτες το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας. Συγκεκριμένα, το ρωσικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται ξεκάθαρα πίσω από τη συγκεκριμένη απόφαση και ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών υποστήριξε ανοιχτά αυτή την κίνηση.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε απολύτως αβάσιμη την απέλαση των ρώσων διπλωματών καθώς, όπως τονίζει, δεν παρασχέθηκαν αποδείξεις για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.
Labels Άρθρα Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *