Σε ψωμιέρα βρέθηκε η πρώτη ηχογράφηση του Ντέιβιντ Μπόουι

Σε ψωμιέρα βρέθηκε η πρώτη ηχογράφηση του Ντέιβιντ Μπόουι

Βγαίνει σε δημοπρασία και αναμένεται να φτάσει τις 10.000 λίρες

Η πρώτη γνωστή ηχογράφηση του Ντέιβιντ Μπόουι βγαίνει σε δημοπρασία αφού βρέθηκε σε μία παλιά ψωμιέρα.

Η κασέτα demo του 1963 περιέχει το τραγούδι «I Never Dreamed» του 16χρονου τότε Μπόουι – που ονομαζόταν ακόμη Ντέιβιντ Τζόουνς – με το πρώτο του συγκρότημα The Konrads.

Σύμφωνα με το BBC, η κασέτα, η οποία αναμένεται να φτάσει την τιμή των 10.000 λιρών, θα πωληθεί από τον ντράμερ του συγκροτήματος David Hadfield, που την ανακάλυψε στη σοφίτα του.

Ο άνθρωπος που θα τη δημοπρατήσει την περιέγραψε ως «μία σημαντική ηχογράφηση, απολύτως μοναδική». Μάλιστα τόνισε ότι δίνει μια ιδέα ότι ο Μπόουι ήταν «ένας νεοσσός που θα έφτανε στη δόξα».

Η ηχογράφηση βρίσκει τον Μπόουι, ο οποίος αργότερα έγινε γνωστός ως ένας από τους μεγαλύτερους πειραματιστές της μουσικής, σε μία στιγμή όπου ακόμη ήταν αβέβαιος για την καλλιτεχνική κατεύθυνση που θα ακολουθήσει. Αρχικά ήταν ο σαξοφωνίστας του συγκροτήματος, αλλά μετά πάρθηκε η απόφαση να γίνει ο βασικός τραγουδιστής. Χαρακτηριστικά ο ντράμερ των The Konrads είπε: «Ο Ντέιβιντ δεν είχε καμία τάση να γίνει τραγουδιστής εκείνη την εποχή, η σκέψη του ήταν να γίνει ένας σαξοφωνίστας παγκόσμιας φήμης».


Πηγή άρθρου – newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *