Στα Τάματα Της Παναγιάς Της Τήνου Θέλει Να Βάλει Χέρι Η Κυβέρνηση

Νέος πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας και την Ιεραρχία της Εκκλησίας, με αφορμή τη τροπολογία που υπερψηφίστηκε τελικώς στη Βουλή για το Πανελλήνιο Ιδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, που βάζει χέρι στα τάματα και την περιουσία της συγκεκριμένης εκκλησίας.
Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που μέσα από αυτή την τροπολογία βλέπουν την τιμωριτική διάθεση της Πολιτείας απέναντι στους Ιεράρχες όπως ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, για την στάση που τήρησαν στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο για την Μακεδονία.

Πάντως, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλε επιστολή στον υπουργό Παιδείας – εκ μέρους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου – με την οποία του ζητούσε να καταψηφιστεί η τροπολογία, κάνοντας λόγο για ωμή παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας και της αρχής της αυτοδιοίκησης της Εκκλησίας.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για να βάλει χέρι στο Ιδρυμα, ανέλυσε η Κάτια Μακρή σε ρεπορτάζ του «Star». Όπως είπε στόχος της κυβέρνησης είναι να «κρατικοποιήσει» ένα ίδρυμα με πολύ μεγάλα έσοδα και να πλήξει και να αποδυναμώσει τον Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου και Μυκόνου, κ. Δωρόθεο, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο συλλαλητήριο της Αθήνας για το Σκοπιανό και διάβασε την απόφαση της ιεραρχίας.

«Και επειδή ο κ. Δωρόθεος είναι αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου, με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση στέλνει ένα μήνυμα απευθείας στον Αρχιεπίσκοπο ότι τον τελευταίο λόγο τον έχει πάντα η ίδια. Η αντίδραση του κ. Ιερώνυμου ήταν σφοδρή και έπεται συνέχεια. Η Εκκλησία θα προσφύγει στο ΣτΕ για να ακυρώσει το νόμο» τόνισε δημοσιογράφος και κατέληξε:

«Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει ο πόλεμος με την Εκκλησία. Ξέρω ότι ο προηγούμενος υπουργός Παιδείας που έγινε στόχος της Εκκλησίας, στον ανασχηματισμό βρέθηκε σπίτι του. Θα δούμε σύντομα ποια θα είναι η τύχη του κ. Γαβρόγλου».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *