«Σφάζονται» στην συγκυβέρνηση για τη Μακεδονία: Επίθεση ΑΝΕΛ κατά Κοτζιά – «Σφαλιάρα» σε Π.Καμμένο από νέα δημοσκόπηση

«Βολές» ΑΝΕΛ κατά Νίκου Κοτζιά με αφορμή χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε γερμανική εφημερίδα, λέγοντας ότι η συμφωνία θα εγκριθεί από τη βουλή έστω και με 151 ψήφους, ενώ συμπλήρωσε πως αυτή θα την ψηφίσουν και βουλευτές των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού.
«Στο ζήτημα του σχεδίου συμφωνίας των Πρεσπών και για τη διαδικασία ψήφισής του, όταν και εάν έρθει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, υπήρξε σαφής τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση εκφράζει προσωπικές εκτιμήσεις και σε κάθε περίπτωση ο καθένας θα πρέπει να περιορίζεται "στα του οίκου του"».
Αυτό επισημαίνει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης, επισημαίνοντας ακόμη ότι «η σημερινή κυβέρνηση, από την αρχή του βίου της (Σεπτέμβριος 2015), είναι κυβέρνηση δύο συνεργαζόμενων κομμάτων, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΣΥΡΙΖΑ. Εκφράζεται επισήμως διά μέσου του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος μεταφέρει την κοινή συνισταμένη μεταξύ των δύο πολιτικών ηγετών, του Πάνου Καμμένου και του Αλέξη Τσίπρα».
Τέλος, τονίζει πως «η θέση των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" και της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας παραμένει αδιαπραγμάτευτη: καμία χρήση του ονόματος της Μακεδονίας στην ονομασία του γειτονικού κράτους».
Στη συνέντευξή του ο Ν. Κοτζιάς εμφανίστηκε απολύτως βέβαιος ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από την ελληνική Βουλή με πλειοψηφία άνω των 150 ψήφων -με τη συνδρομή κάποιων βουλευτών των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού.
«Η συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία θα περάσει σε κάθε περίπτωση από το κοινοβούλιο. Όμως θέλω και πάλι να ξεκαθαρίσω το εξής: Επιδιώκουμε μία πλειοψηφία άνω των 150 ψήφων κι αυτή θα τη λάβουμε. Φυσικά δεν είμαι προφήτης – άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν, μπορεί να γίνουν σεισμοί. Αλλά υπό κανονικές συνθήκες δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα να κερδίσουμε αυτές τις 151 ψήφους.
Μέτρησα ακριβώς. Ισχύει ότι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» δεν θα υπερψηφίσουν ως κόμμα, όμως υπάρχουν βουλευτές αυτού του κόμματος που θεωρούν καλή τη συμφωνία. Επιπλέον υπάρχει το κόμμα «Ποτάμι», στο οποίο δεν βρίσκουν βεβαίως καλή τη συμφωνία όλοι οι βουλευτές του, οπωσδήποτε όμως κάποιοι εξ αυτών» λέει ο Νίκος Κοτζιάς.
Αμέσως μετά ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ:
«Εφόσον οι γείτονες μας θα έχουν εκπληρώσει τα καθήκοντά τους, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να πει "Όχι". Θα μπορέσουν τότε να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ κι εμείς δεν θα μπορούμε πια να το εμποδίσουμε. Κι ούτε και θέλουμε να το εμποδίσουμε».
Παρά όμως το γεγονός ότι οι ΑΝΕΛ προσπαθούν να εμφανιστούν ως «άκαμπτοι» σε ότι αφορά τη στάση του στη συμφωνία νέες δημοσκοπήσεις τους δείχνουν υπό κατάρρευση, καταδεικνύοντας το γεγονός ότι η ζημιά που έχει γίνει από τη συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς είναι ανεπανόρθωτη.
Ακόμη και σε δημοσκόπηση φιλοκυβερνητικής εφημερίδας οι ΑΝΕΛ φαίνονται να «ζορίζονται» να διατηρήσουν έστω και ένα 2%.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου, για την εφημερίδα των Συντακτών η ΝΔ προεγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 8 μονάδες ενώ αισθητή είναι η πτώση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι οποίοι δεν συγκεντρώνουν πάνω από 2%, έναντι 4% που είχαν σε προηγούμενη έρευνα της εταιρείας.
Αναλυτικότερα τα ποσοστά:
Ο ΣΥΡΙΖΑ 27% (από 26%)
ΝΔ 35% (από 34%)
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 14%
ΚΚΕ 9% (από 13%)
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 8% (από 9%)
ΠΟΤΑΜΙ 6%
ΕΝ. ΚΕΝΤΡΩΩΝ 6% (από 7%)
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 4% (από 5%)
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3% (από 5%)
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2% (από 5%)
ΜΕΡΑ 25 2% (από 5%)
ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2% (από 5%)
ΑΝ.ΕΛΛ. 2% (από 4%)
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5% (από 6%)
pronews.gr Labels Άρθρα, Ξυπνήστε Ρε Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *