Τέλος οι αληθινές γούνες από τις συλλογές γνωστού οίκου μόδας

Το παράδειγμα πολλών οίκων μόδας που επέλεξαν να σταματήσουν τη χρήση αληθινής γούνας για τις συλλογές τους, ανακοίνωσε ότι…
πρόκειται να ακολουθήσει ο όμιλος του Michael Kors. Η νέα πολιτική θα εφαρμοστεί σταδιακά σε όλα τα προϊόντα της εταιρείας, που περιλαμβάνει τα brands Michael Kors και Jimmy Choo, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018.

«Λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων στην κατασκευή, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια αίσθηση πολυτέλειας χωρίς να χρησιμοποιούμε γούνα ζώων. Θα παρουσιάσουμε αυτές τις νέες τεχνικές στις επερχόμενες πασαρέλες μας τον Φεβρουάριο», αναφέρει ο Michael Kors σε ανακοίνωσή του.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο οίκος Gucci ανακοίνωσε την ένταξή του στη συμμαχία «Fur Free». Μαζί με τον Michael Kors συμμετέχουν σε μια διευρυμένη λίστα με σχεδιαστές που έχουν απαγορεύσει τη χρήση της γούνας ζώων, όπως οι Stella McCartney, Ralph Lauren, Calvin Klein, Armani, Tommy Hilfiger και του διαδικτυακού καταστήματος Net-A-Porter.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα πολλά brands που χρησιμοποιούν γούνα στις συλλογές τους. Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού Συμβουλίου Πληροφόρησης για τη Γούνα, Keith Kaplan: «Σχεδόν το 70% των μεγάλων σχεδιαστών συμπεριέλαβαν γούνα στις συλλογές τους για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2017». Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα αρκετό περιθώριο για περισσότερους σχεδιαστές να ακολουθήσουν το κίνημα Fur Free».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *