Τί σκέφτηκαν στη Δανία για να διώξουν τους πρόσφυγες! (φωτό)

1Έναν πρωτότυπο τρόπο επέλεξαν κάτοικοι στην πόλη Thisted, στο βόρειο τμήμα της Δανίας, για να δείξουν ότι δεν θέλουν τους πρόσφυγες. Στις 22 Απριλίου εμφανίστηκαν στους δρόμους της πόλης πινακίδες που έδειχναν με τόξα την κατεύθυνση και την απόσταση για το Ιράκ και την Συρία.

Οι πινακίδες έγραφαν: «Συρία 4.426» και «Ιράκ 5.317». Σύμφωνα με τον Τύπο στην Δανία είναι άγνωστο ποιοι τοποθέτησαν τις πινακίδες, αλλά ο αντιδήμαρχος της πόλης Ib Poulsen, που ανήκει στο ακροδεξιό «Κόμμα του Λαού» (που είναι και μέλος του συνασπισμού της κυβέρνησης), δήλωσε ότι με τις επίμαχες πινακίδες δίνεται μια ευκαιρία για να αρχίσει συζήτηση για το θέμα των προσφύγων στην Δανία.

Η πόλη Thisted έχει πληθυσμό περίπου 13.000 κατοίκους και διαθέτει έξι κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στα οποία διαμένουν 1.200 πρόσφυγες και είναι η πόλη που έχει δεχθεί τους περισσότερους αιτούντες άσυλο σε όλη την Δανία.

Εθελοντές που υποστηρίζουν την παραμονή των προσφύγων στην πόλη απομάκρυναν τις επίμαχες πινακίδες και η αρμόδια υπηρεσία σήμανσης των δρόμων ανακοίνωσε ότι η τοποθέτηση των πινακίδων είναι παράνομη.

Η Marguard Rønn, κάτοικος της πόλης, που είναι μεταξύ των ατόμων που απομάκρυναν τις πινακίδες, δήλωσε στην εφημερίδα «Jyllands-Posten»: «Νομίζω ότι είναι ντροπή για αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ταξιδέψει χιλιάδες χιλιόμετρα προκειμένου να φθάσουν σε ασφαλές μέρος να τους υποδέχονται με πινακίδες που τους δείχνουν τον δρόμο της επιστροφής και να τους στέλνουν το μήνυμα ότι δεν τους θέλουμε».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *