ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ-ΣΟΚ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ – Le Figaro: «Μόνο ο αέρας που αναπνέουν οι Έλληνες δεν φορολογείται»

1«Μόνο ο αέρας που αναπνέουν οι Έλληνες δεν φορολογείται», αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», σχολιάζοντας πως με την υπερψήφιση των μέτρων αυτών -που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα τσουνάμι έμμεσων φόρων- ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ευελπιστεί ότι οι πιστωτές θα απελευθερώσουν στο αυριανό Eurogroup  την δόση των 5,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Από την 1η Ιουνίου, τσιγάρο τέλος. Σε μία χώρα όπου ο αντικαπνιστικός νόμος δεν εφαρμόζεται πάντα, πολλοί Έλληνες σχεδιάζουν να κόψουν το κάπνισμα. Οι Έλληνες σχεδιάζουν επίσης να περιορίσουν την κατανάλωση του καφέ, του αλκοόλ αλλά και της βενζίνης με το να μην έχουν πάντα γεμάτο το ρεζερβουάρ», επισημαίνει το επίμαχο δημοσίευμα.

To δημοσίευμα της Le Figaro

figaro ellada neo 8

Την ίδια ώρα, η ιστοσελίδα «Politico» αναφέρει ότι το δράμα του τρέχοντος έτους δεν είναι η πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα.

«Είναι μια διαμάχη μεταξύ Γερμανίας και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το αν και πότε θα υπάρξει ελάφρυνση του χρέους της Αθήνας», επισημαίνει το άρθρο.

«To ΔΝΤ δεν θα παίξει «μπάλα» με την Άνγκελα Μέρκελ χωρίς να υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», σχολιάζει και προσθέτει: «Σε αυτό που θα λέγαμε ότι έχει γίνει τελετουργικό της Ευρωπαϊκής Άνοιξης, η τύχη της Ελλάδας φαίνεται και πάλι να κρέμεται από μία κλωστή».

«Σύντομα πλησιάζει η προθεσμία για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους πολλών δισεκατομμυρίων, με όλο και πιο νευρική την ρητορική από την πλευρά των Αθηνών και εν όψει μιας άλλης συνάντηση «το κάνεις ή πεθαίνεις» στις Βρυξέλλες», γράφει και συνεχίζει:

«Σε αντίθεση με ότι συνέβη στο παρελθόν, ο λόγος για το δράμα του τρέχοντος έτους δεν είναι η πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα. Είναι μια διαμάχη μεταξύ της Γερμανίας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το αν και πότε θα υπάρξει ελάφρυνση του χρέους της Αθήνας».

«Τις τελευταίες ημέρες, οι δύο πλευρές έχουν μαλακώσει σε ότι αφορά τις θέσεις τους, και οι δύο εγγυώνται ότι η Αθήνα θα λάβει την τελευταία οικονομική ένεση για να λάβει μετρητά. Βερολίνο και ΔΝΤ δείχνουν πρόθυμοι να επιτευχθεί μια συμβιβαστική λύση στην αυριανή συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες.

Ενώ οι λεπτομέρειες μιας συμφωνίας παραμένουν ρευστές, το πιθανότερο είναι να μειωθεί τουλάχιστον ένα μέρος της πίεσης προς την Ελλάδα χωρίς να της παρέχουν οριστική ελάφρυνση του χρέους», αναφέρει η ιστοσελίδα.

«Οι Γερμανοί αποφεύγουν την ελάφρυνση του χρέους. Ακόμα κι αν το Βερολίνο και το ΔΝΤ βρουν ένα τρόπο για να κρατηθεί το Ταμείο στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, η βασική σύγκρουση των δύο σε ότι αφορά τις προοπτικές της  Αθήνας είναι απίθανο να επιλυθεί πλήρως», προσθέτει.

crashonline.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *