Τα σενάρια για Brexit καλά κρατούν:Η ΕΚΤ ζήτησε από τις τράπεζες σχέδια για ένα τέτοιο ενδεχόμενο

1Την κατάρτιση σχεδίων για το ενδεχόμενο Brexit ζητά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Σύμφωνα με το Reuters, η ΕΚΤ έχει στείλει επιστολές στις τράπεζες που έχουν μεγάλη έκθεση στη Βρετανία, ζητώντας να μάθει λεπτομέρειες για το πώς θα αντιμετωπίσουν μια ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την Ε.Ε.

Η ΕΚΤ, η οποία εποπτεύει τις 129 τράπεζες της ευρωζώνης που θεωρεί συστημικές, εξετάζει την συγκεκριμένη έκθεση των τραπεζών στη Βρετανία και ποια έκτακτα σχέδια έχουν καταρτίσει ώστε να προετοιμαστούν για όλα τα πιθανά σενάρια.

«Η τραπεζική εποπτεία της ΕΚΤ είναι σε επαφή με τις τράπεζες προκειμένου να διασφαλίσει πως αποτιμούν επαρκώς τους κινδύνους και ότι είναι προετοιμασμένες για όλα τα πιθανά σενάρια», δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΚΤ.

Πηγή από γερμανική τράπεζα είπε στο Reuters πως η ΕΚΤ έχει ρωτήσει για την έκθεση της συγκεκριμένης τράπεζας στη στερλίνα αλλά και την έκθεσή της στη Βρετανία στα χαρτοφυλάκια σταθερού εισοδήματος, μετοχών και δανείων».

Η πηγή πρόσθεσε πως η τράπεζά του βλέπει αμελητέα επίπτωση από μια έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ και μέχρι τώρα δεν έχει λάβει συγκεκριμένα μέτρα πέραν του να διασφαλίσει ότι τα trading desks της θα μπορούν να χειριστούν την υψηλή μεταβλητότητα που αναμένεται στις 24 Ιουνίου –μια ημέρα μετά το βρετανικό δημοψήφισμα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *