Το ζεύγος Κλούνεϊ ενάντια στην ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή στις ΗΠΑ

Το ζεύγος Κλούνεϊ ενάντια στην ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή στις ΗΠΑ

To γράμμα του ηθοποιού στους μαθητές Λυκείου που αντιδρούν στους φόνους συμμαθητών τους

«Με κάνετε, ξανά, υπερήφανο για τη χώρα μου. Σας ευχαριστώ». Με αυτή τη φράση έκλεισε το γράμμα του ο Τζορτζ Κλούνεϊ προς τους μαθητές του λυκείου στο Πάρκλαντ, οι οποίοι αντιδρώντας στους φόνους συμμαθητών τους από ριπές που εξαπέλυσε οργισμένος νεαρός μέσα στις εγκαταστάσεις του σχολείου, τέθηκαν επικεφαλής κίνησης για τερματισμό της ανεξέλεγκτης οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.

Το γράμμα δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Παρασκευής της βρετανικής εφημερίδας The Guardian, μία ημέρα πριν τη διαδήλωση «March for Our Lives» στην Ουάσινγκτον.

«Συγχαρητήρια για την απίστευτη δουλειά που εσείς και όλοι οι συμμαθητές σας κάνετε για να καταστήσετε τη χώρα ένα πιο ασφαλές μέρος» έγραψε ο Τζορτζ Κλούνεϊ. «Η Αμάλ κι εγώ είμαστε 100% στο πλάι σας και θα διαδηλώσουμε στην Ουάσινγκτον, στις 24 (και όντως ήταν εκεί), αλλά πιστεύουμε πάρα πολύ ότι αυτή είναι η δική σας διαδήλωση. Η δική σας στιγμή» συνέχιζε το γράμμα.

Το ζεύγος Αμάλ-Τζορτζ δήλωσαν έμπρακτα την υποστήριξή τους στην πρωτοβουλία των μαθητών, δωρίζοντας 500.000 δολάρια για τη διοργάνωση της πορείας του περασμένου Σαββάτου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το ότι κανένας ενήλικας δεν θα ανέβει στην εξέδρα, στην Ουάσινγκτον, για να μιλήσει είναι ένα ισχυρό μήνυμα ότι αν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι με τη βία που προκύπτει από την οπλοκατοχή, τότε θα το κάνετε εσείς» πρόσθεσε ο σταρ του Χόλιγουντ και πατέρας δύο παιδιών.

Εκτός από τον Κλούνεϊ και το ζεύγος Ομπάμα έστειλε γράμμα στους επιζώντες του τραγικού συμβάντος. «Θέλουμε να ξέρετε πόση έμπνευση ήταν για μας το σθένος, η αποφασιστικότητα και η αλληλεγγύη που όλοι σας δείξατε μετά από αυτή την απερίγραπτη τραγωδία» έγραψαν η Μισέλ και ο Μπαράκ.

Μεταξύ των διαφόρων επωνύμων που διαδήλωσαν το Σάββατο ήταν η Μάιλι Σάιρους, η Τζένιφερ Χάντσον και η Αριάνα Γκράντε.


Πηγή άρθρου – newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *