Το «ξύλο της αρκούδας» σε αυτούς που αντιστέκονται στις εξώσεις

1Η «Ευρώπη των λαών» στην οποία παραμένουμε χτύπησε ξανά στην Ιταλία όπου η αστυνομία απομάκρυνε, το απόγευμα, διαδηλωτές από την πλατεία του δημαρχείου της Ρώμης κάνοντας χρήση πυρο
Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για το πρόβλημα των εξώσεων και τα ακριβά ενοίκια, και προσπάθησαν να πλησιάσουν στην είσοδο του δημαρχιακού μεγάρου. Σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης την παρέμβαση της αστυνομίας φέρεται να ζήτησε ο Φραντσέσκο Πάολο Τρόνκα, έκτακτος επίτροπος που προΐσταται του δήμου της Ρώμης μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 5 Ιουνίου.

Μια γυναίκα λιποθύμησε κατά τις συμπλοκές των διαδηλωτών με την αστυνομία. Σε ειδησεογραφικές εκπομπές εμβάθυνσης της ιταλικής τηλεόρασης σχολιάσθηκε αναλυτικά η χρήση πυροσβεστικών αντλιών, η οποία δεν συνηθίζεται στην Ιταλία.

Οι διαδηλωτές είχαν ζητήσει το πάγωμα των εξώσεων, επαναλαμβάνοντας με έμφαση το σύνθημα «σπίτια, δουλειά, αξιοπρέπεια».

Παρόμοιες επιθέσεις και ξύλο πέφτει και στην Ισπανία όπου οι ακτιβιστές έχουν ακόμη πιο ενεργή δράση ενάντια στις εξώσεις. Σε αυτή την Ευρώπη θα μείνουμε και να το θυμάστε.
tribune.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *