Το 40% των Αμερικανών θέλει να σταλούν στρατεύματα κατά των ισλαμιστών

1Τη στιγμή που οι αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους δε δείχνουν να αποδίδουν όσο θα περίμενε η αμερικανική κυβέρνηση, τέσσερις στους δέκα Αμερικανούς λένε «ναι» στην αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στη μάχη κατά των εξτρεμιστών σε Συρία και Ιράκ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του δικτύου NBC News και της Wall Street Journal, το 41% των Αμερικανών θέλει να σταλούν αμερικανικά στρατεύματα για να πολεμήσουν τους άνδρες του IS.

Μάλιστα, μέσα σε ένα μήνα έχει σημειωθεί αύξηση, καθώς τον περασμένο Σεπτέμβριο μόνο το 34% των Αμερικανών επικροτούσαν μία τέτοια απόφαση.

Την ίδια ώρα, μόνο το 35% υποστηρίζει τον περιορισμό της δράσης του συνασπισμού σε αεροπορικές επιδρομές, ποσοστό που έχει σημειώσει πτώση συγκριτικά με το 40% του προηγούμενου μήνα.

Παράλληλα, το 55% των 1.000 ερωτηθέντων δε συμφωνεί με την πολιτική του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, για το ζήτημα των τρομοκρατών του IS και μόλις το 33% επικροτεί την τακτική του.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *