Τσουνάμι 30.000 κατασχέσεων ακινήτων από τις τράπεζες

1Έρχεται καταιγίδα κατασχέσεων ακινήτων από τις τράπεζες. Η λήξη της απεργίας των συμβολαιογράφων άνοιξε το δρόμο για την αποστολή των κατασχετηρίων σε κακοπληρωτές και δανειολήπτες που δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους.
Οι πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το newsit.gr αναφέρουν πως οι διοικήσεις των τραπεζών έδωσαν εντολές στα νομικά τμήματα να κινήσουν τις διαδικασίες εναντίον των στρατηγικών κακοπληρωτών.
Πρόκειται για 30.000 περίπου δανειολήπτες που έχουν εντοπιστεί να μην εξυπηρετούν τα δάνειά τους, να έχουν αφήσει να ¨κοκκινίσουν¨ παρότι όπως έχει διαπιστωθεί από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν έχουν εισοδήματα που τους επιτρέπουν να πληρώνουν τις δόσεις των δανείων τους.

Πρόκειται για δανειολήπτες, όπως λένε τραπεζικά στελέχη, τα οποία πόνταραν στο ενδεχόμενο να υπάρξουν χαριστικές ρυθμίσεις και πάτα πολλοί από αυτούς ενώ έχουν ρυθμίσει τα δάνειά τους, συνεχίζουν να μην πληρώνουν τις δόσεις.
Ετσι, τώρα οι τράπεζες αποφάσισαν να εξαπολύσουν ένα …τσουνάμικατασχέσεων εναντίον των 30.000 στρατηγικών κακοπληρωτών.

Θα πρόκειται για το πρώτο κύμα όπως λένε. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι κατασχέσεις για δάνεια των οποίων οι δανειολήπτες δεν προστατεύονται από το νόμο Κατσέλη.

Θανάσης Λυρτσογιάννης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *