Υδρογονάνθρακες. Νά γιατί η Αλβανία θέλει να γίνει Μεγάλη Αλβανία…

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη ….
Είναι γνωστό ότι μεταξύ των μεγάλων πετρελαικών εταιρειών υπάρχει αφενός ανταγωνισμός αλλά και αφετέρου η επιθυμία να αγοράζουν φτηνά ότι επιθυμούν. Οι τεχνικές απο ότι φαίνεται που χρησιμοποιούν είναι δύο, ο μία είναι ο πόλεμος πχ. Ιράκ και Συρία και αφετέρου
η υπερχρέωση με στόχο τη χρεοκοπία π.χ. Ελλάδα. Στη πρώτη περίπτωση δημιουργούν διχόνοια και τροφοδοτούν με όπλα τους λαούς της περιοχής που είναι στο στόχαστρο ενώ στην άλλη στέλνουν τους οικονομικούς δολοφόνους που εξαγοράζουν όσα μέλη μιας κυβέρνησης δεν έχουν εξαγορασθεί.
Αριστερά βλέπετε το χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας (1) και ένα χάρτη μου γνωστός απο το 2007 (2), στον οποίο φαίνονται μετρήσεις ΜΑD (Magnetic Anomaly Detection) που έχουν γίνει στην περιοχή των Βαλκανίων κυρίως απο Αμρικανούς. Οι περιοχές που έχουν κόκκινο χρώμα είναι περιοχές που ήδη έχουν ή είναι υποψήφιες να έχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Το χάρτη (2) όλα τα ΜΜΕ μέχρι σήμερα συνεχίζουν να τον “αγνοούν”. Παρατηρείστε πόσο εύκολα εξηγούνται οι ιμπεριαλιστικές διαθέσεις της Αλβανίας με βάση το χάρτη αυτό. Το κύριο Αλβανικό χερσαίο κοίτασμα υδρογονανθράκων του επίσημου κράτους της Αλβανίας εκτείνεται μέχρι τη FYROM, το Κόσοβο και την Ελλάδα!
Η FYROM πού είναι και προστατευόμενη του γνωστού φιλάνθρωπου μεγαλοεπενδυτή, έχει στα δυτικά της πολύ έντονο το Αλβανικό στοιχείο. Η FYROM κατά σύμπτωση είναι τίγκα απο υδρογονάνθρακες! Οι Αλβανοί εθνικιστές επιθυμούν εκτός της μισής FYROM (τα μισά κοιτάσματα) και το Κόσοβο και μάλιστα και λίγο μεγαλύτερο απο αυτό.
Mε το τρόπο αυτό η Σερβία δεν θα έχει τη δυνατότητα με τη βοήθεια μιας Ρωσικής εταιρείας π.χ. της Gazprom να εξορύξει τους υδρογονάνθρακες απο τα κοιτάσματα που υπάρχουν στο Βόρειο Κόσοβο και να ενισχύσει την οικονομία της.
Από την Ελλάδα οι Αλβανοί Εθνικιστές επιθυμούν ένα κομμάτι της Νότιας Ηπείρου (τμήμα της Ελληνικής Ηπείρου) στο οποίο – κατά σύμπτωση – επεκτείνεται το Αλβανικό κοίτασμα.
Δεν είναι τυχαίο ούτε ότι η Τουρκία εμπλέκεται στην Αλβανική πολιτική και τη πολιτική της FYROM ούτε ότι ξαφνικά προέκυψε τόσο έντονα το θέμα της Τσαμουριάς ούτε η εισαγωγή του προβλήματος του μεταναστευτικού στοιχείου ούτε ότι ο πρώην Τούρκογλου μίλησε στην Άγκυρα πρόσφατα για αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια. Είναι επίσης γνωστό σε πολλούς πλήν των Ελλήνων πολιτών η παρουσία σχιστολιθικού φυσικού αερίου (shale gas) στη Δυτική Θράκη, κάτι για το οποίο έχω μιλήσει σε παλαιότερο άρθρο.
Δυστυχώς μπροστά σε ότι συμβαίνει, το παρόν πολιτικό σύστημα της Ελλάδας της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης παραμένει απαθές ενώ επιζητεί μια εξέγερση και αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι γνωστή σε όλους άλλωστε η ομιλία της Ψαρούδα-Μπενάκη στον μνημονιακό Παπούλια, στην οποία αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής συνόρων στη περιοχή χάριν της ευημερίας και της ανάπτυξης, Η Ψαρούδα ήταν ο λαγός. Το συμπέρασμα μου είναι ότι όλοι στη Βουλή ξέρουν. Καιρός να μάθετε και εσείς.
Labels Άρθρα, Ξυπνήστε Ρε Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *