Υπό κατάρρευση οι συνομιλίες για το Κυπριακό μετά το «σαμποτάζ» του ΟΗΕ

1Νερό στον μύλο της τουρκικής αδιαλλαξίας έριξαν χθες Μπαν Κι Μουν και Έσπεν Μπαρθ Έιντε
– Έντονη η ενόχληση της Λευκωσίας για τα “βρώμικα παιχνίδια” Ερντογάν υπό την ανοχή(;) του Έιντε
– Κίνηση εθνικής αξιοπρέπειας η αποχώρηση και η ακύρωση της συνάντησης με τον Έιντε
– Το Προεδρικό ακύρωσε τη συνάντηση της Πέμπτης με Έιντε και αυτήν της Παρασκευής με Ακιντζί
– Προ θλιβερών εκπλήξεων βρέθηκε ο ΠτΔ στην Τουρκία κατά την Ανθρωπιστική Σύνοδο
– Ερωτηματικά για τον ρόλο Έιντε και αν γνώριζαν τα Η.Ε. για την ξαφνική έλευση Ακιντζί στην Σύνοδο
– Ο ΠτΔ αναγκάστηκε να ακυρώσει την παρουσία του στο δείπνο ένεκα της πρόσκλησης στον κατοχικό ηγέτη
– Παρών και ο Έιντε στην συζήτηση με μεταξύ Μπαν και Ακιντζί, εκνευρισμός στην Λευκωσία
Μετά τις προκλητικές και εν κρυπτώ ενέργειες του Τούρκου Προέδρου, να στείλει αεροσκάφος στα κατεχόμενα προκειμένου να μεταβεί ο κατοχικός ηγέτης στην Κων/πολη για τις εργασίες της ανθρωπιστικής Συνόδου, όπερ και εγένετο, την σκυτάλη των προκλήσεων, δυστυχώς, έλαβαν, οι αξιωματούχοι των Η.Ε. και δυστυχώς ο ίδιος ο Γ.Γ., Μπαν Κι Μουν.

Έτσι υπό αυτό το πρίσμα και ενώ ο ΠτΔ απεχώρησε εσπευσμένα από την Κων/πολη, λόγω της παρουσίας Ακιντζί στο επίσημο δείπνο, αλλά και ένεκα της μετέπειτα συνάντησης του Μπαν Κι Μουν με τον κ. Ακιντζί, στην παρουσία και υπό την επίνευση(;) του κ. Έιντε, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εξέδωσε γραπτή δήλωση, ενδεικτική της κακής πορείας που λαμβάνουν πλέον οι συνομιλίες στο Κυπριακό.

“Με αφορμή τις χθεσινές απαράδεκτες ενέργειες, με την ευκαιρία πραγματοποίησης της ανθρωπιστικής Συνόδου στην Τουρκία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης με λύπη διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει το πρόσφορο έδαφος για πραγματοποίηση της προγραμματισμένης για την Παρασκευή, 27 Μαΐου, συνάντησης με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητα του για συνέχιση του διαλόγου, εφόσον τηρείται ο κανόνας του αλληλοσεβασμού και της εκφρασθείσας κοινής βούλησης γα εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης και όχι μονομερών κινήσεων που αποσκοπούν στην αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

Ανάλογες κινήσεις από οποιονδήποτε εμπλεκόμενο, μη εξαιρουμένου του Ειδικού Σύμβουλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, όχι μόνο δεν υποβοηθούν, αλλά αντιθέτως υποσκάπτουν την εν εξελίξει διαδικασία. “

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *