Ήξερες ότι το στέμμα της βασίλισσας Ελισάβετ έσπασε την ημέρα του γάμου της;

Όταν πρόκειται για τη βασιλική οικογένεια, η πίεση την ημέρα του γάμου μπορεί να φτάσει σε υψηλά επίπεδα. Όπως αποδεικνύεται, η…
Νταϊάνα, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, δεν ήταν ο μόνος άνθρωπος στο παλάτι του Μπάκιγχαμ που βρέθηκε σε δύσκολη θέση τη μεγάλη μέρα! Στην πραγματικότητα, λέγεται ότι η τιάρα της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ έπρεπε να επισκευαστεί ανήμερα του γάμου της!

Αρχικά, η τιάρα κατασκευάστηκε για τη βασίλισσα Μαρία (γιαγιά της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’) το 1919. Σχεδόν 30 χρόνια αργότερα, η Ελισάβετ Β’ φόρεσε το επιβλητικό στέμμα με τα διαμάντια για να παντρευτεί τον πρίγκιπα Φίλιππο. Αλλά καθώς έφτιαχνε τα μαλλιά της εκείνο το πρωί του γάμου, έσπασε. «Η τιάρα δόθηκε στη βασίλισσα Ελισάβετ την ημέρα του γάμου της και η κομμώτρια την έσπασε», λέει ο κοσμηματοπώλης της βασιλικής οικογένειας -ο παλαιότερος κοσμηματοπώλης στον κόσμο. «Την ημέρα εκείνη, η ασφάλεια της οικογένειας έφερε το στέμμα στα εργαστήρια του οίκου House of Garrad, το επισκευάσαμε και το στείλαμε πίσω στη βασίλισσα Ελισάβετ για να παντρευτεί». Σίγουρα, δεν περίμενες από τους βασιλείς να το επισκευάσουν, αλλά το έκαναν!

Αυτό το στέμμα δεν είναι το μοναδικό βασιλικό αξεσουάρ με ιστορική προέλευση. Όπως αποδεικνύεται, οι πέτρες στο δαχτυλίδι αρραβώνων τριών καρατίων που χάρισε ο πρίγκιπας Φίλιππος στην Ελισάβετ, ανήκαν αρχικά στη μητέρα του, την πριγκίπισσα Αλίκη του Μπάττενμπεργκ, στην οποία επίσης πέρασαν την ημέρα του γάμου της. Και δεδομένου ότι η εταιρεία Cleave and Company, που είναι υπεύθυνη για το δαχτυλίδι αρραβώνων της Μέγκαν Μαρκλ, δήλωσε ότι δεν θα παράγει κανένα αντίγραφο, έχουμε την αίσθηση ότι και το δικό της δαχτυλίδι, σε 100 χρόνια, θα είναι εξίσου σημαντικό με αυτά τα οικογενειακά κειμήλια.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *