ΑΓΡΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ! Ποιοι διεκδικούν τα 4 κανάλια εθνικής εμβέλειας – Οι παλαιοί και νέοι καναλάρχες – Έκπληξη Μαρινάκη!

2Άγριος πόλεμος έχει ξεσπάσει για τις 4 τηλεπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας λίγες μόλις ώρες πριν την λήξη της σχετικής προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στον διαγωνισμό, αύριο Δευτέρα, στις 3 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες και όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα φακέλους έχουν ήδη καταθέσει ο ΣΚΑΪ, του Γιάννη Αλαφούζου, ο ΑΝΤ1, της οικογένειας Κυριακού και το STAR, της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Αύριο Δευτέρα αναμένεται να υποβάλει την δική του αίτηση ο Alpha, του Δημήτρη Κοντομήνα.

Από τους νέους «παίχτες» έγινε γνωστό ότι ο εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, είναι έτοιμος να διεκδικήσει ένα από τα 4 κανάλια εθνικής εμβέλειας. Μάλιστα έχει ήδη συστήσει την εταιρεία «Alter Ego» με σκοπό της λειτουργία τηλεοπτικού σταθμού, ενώ όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, στα σχέδιά του είναι οι ισχυρές συνεργασίες, με πιθανότερη και κυριότερη αυτή με την Forthnet που ελέγχει τη συνδρομητική πλατφόρμα NOVA.

Από εκεί πέρα μένει να φανεί αν θα υποβάλει αίτηση το «Epsilon TV» του Φίλιππου Βρυώνη. Ανοιχτό το ενδεχόμενο αφήνει για συμμετοχή στον διαγωνισμό και το περιβάλλον του Ιβάν Σαββίδη.

Δημοσιεύματα θέλουν και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα α διεκδικεί τηλεοπτικό σταθμό μαζί με ομάδα άλλων επιχειρηματιών. Για τον κ. Καλογρίτσα φημολογείται ότι ενδιαφέρεται να είναι επικεφαλής σχήματος για τη δημιουργία ενός σταθμού, που θα είναι «το κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος κανείς δεν γνωρίζει τι θα κάνει το Mega που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και αν τελικά θα καταφέρει να εξασφαλίσει τα απαραίτητα φορολογικά και οικονομικά δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Πόλεμος για τον διαγωνισμό

Την ίδια ώρα πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και την Ένωση Ιδιοκτητών με αφορμή την επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της διαχείρισης των τηλεοπτικών αδειών. Ειδικότερα, επιστολή – έγκληση προς την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τους νομικούς χειρισμούς των Ν. Παππά και Χρ. Σπίρτζη για χειραγώγηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και τη διαχείριση του τηλεοπτικού φάσματος.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *