Ανησυχητικά στατιστικά: Τα ελληνόπουλα έχουν σεξουαλικές επαφές στα 14 χωρίς προφύλαξη

1Αγωνία προκαλούν στους γονείς τα στατιστικά για τους Ελληνες έφηβους καθώς αρχίζουν πολύ νωρίς τη σεξουαλική τους ζωή, ενώ δεν χρησιμοποιούν τις απαραίτητες προφυλάξεις .

Μιλώντας στην Καθημερινή, γιατροί εξηγούν ότι τα ποσοστά των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων στους Ελληνες εφήβους εμφανίζονται αυξημένα σε διεθνές επίπεδο.

Οπως προκύπτει από έρευνα του Ιατρείου Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας του νοσοκομείου Αλεξάνδρα, η μέση ηλικία έναρξης της σεξουαλικής ζωής των εφήβων στην Ελλάδα είναι τα 14 χρόνια.

Ωστόσο φαίνεται πώς δεν παίρνουν επαρκείς προφυλάξεις, αφού το 78% αναφέρει χρήση προφυλακτικού, αλλά μόνο το 42% κάνει σταθερή χρήση. Τα αποτελέσματα που προκύπτουν είναι άκρως ανησυχητικά: Σε 149 ενεργώς σεξουαλικά κορίτσια 13-19 ετών τα 62 (42%) ήταν θετικά σε κάποιο στέλεχος του ιού HPV, ενώ άλλα 30 διαγνώστηκαν με πολλαπλά στελέχη του ιού.

Παράλληλα, από έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε 1.538 μαθητές σχολείων της Αττικής, το 8,2% δεν χρησιμοποιούσε προφυλάξεις ενώ το 8,2% των κοριτσιών είχε πάρει χάπι της επόμενης μέρας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *