Απίστευτο! Χρέη για κλήσεις 20 χρόνων, μπλοκάρουν τη φορολογική ενημερότητα

1Αντιμέτωποι με έναν ακόμα οικονομικό βραχνά είναι χιλιάδες ιδιόκτητες αυτοκινήτων στην Πάτρα οι οποίοι εκτός από τα χαράτσια που καλούνται να πληρώσουν στο όνομα των…
μνημονίων βρεθήκαν να οφείλουν από εκατοντάδες ευρώ έως και χιλιάδες ευρώ στο Δήμο από κλήσεις που τους είχαν δοθεί κατά το παρελθών για παράνομες σταθμεύσεις και άλλες τροχαίες παραβάσεις.

Να σημειωθεί πως τα χρέη έχουν πιστοποιηθεί και διαβιβαστείς την εφορεία με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποκτήσουν φορολογική ενημερότητα ενώ το χειρότερο όλων είναι πως το αρχικό ποσό έχει σε πολλές των περιπτώσεων τριπλασιαστεί καθώς έχει αυξηθεί λόγω τόκων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις πολίτες οι οποίοι θεωρούσαν πως είχαν τις απαιτούμενες άκρες και είχαν καταφέρει να σβήσουν τις κλήσεις τους βρέθηκαν ξαφνικά να οφείλουν χιλιάδες ευρώ .

Το θέμα της στέρησης από το Δήμο της φορολογικής ενημερότητας δημοτών για χρέη τους έθεσε με ερώτησή του προς το Δήμαρχο Πάτρας ο Δημ. Σύμβουλος Ηλίας Γκοτσόπουλος, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το ζήτημα απασχολεί εκατοντάδες συμπολίτες μας, ο αριθμός των οποίων καθημερινά αυξάνεται. Πολλοί εξ’ αυτών μη έχοντας γνώση των χρεών, μιας και λόγω δυσλειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών δεν ενημερώθηκαν ποτέ, μαθαίνουν για τα χρωστούμενα μόλις τύχει να χρειαστούν φορολογική ενημερότητα.

Τα ποσά, που αφορούν κυρίως κλήσεις παρκαρίσματος, είναι συχνά προσαυξημένα κατά το διπλάσιο και έχουν βεβαιωθεί ακόμη και πριν 20 χρόνια!!!

Ο κ. Γκοτσόπουλος συμβουλεύει τους δημότες να αναζητήσουν οι ίδιοι τυχόν οφειλές τους, επισκεπτόμενοι τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου, πριν τις ανακαλύψουν όταν θα «καίγονται» για φορολογική ενημερότητα.

Στην ερώτηση του ο Δημοτικός Σύμβουλος της αξιωματικής αντιοπολίτευσης στο Δήμο της Πάτρας ζητά να μάθει απο την Δημοτική Αρχή πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει το ζήτημα, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τη γενικότερη οικονομική κατάσταση των πολιτών, όσο και τις δυσλειτουργίες της δημοτικής μηχανής.

Πηγή

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *