Ασφαλιστικό – Κατρούγκαλος: Οι εργαζόμενοι με μπλοκάκια θα πληρώνουν 6,5% του εισοδήματός τους στα ασφαλιστικά ταμεία

1Για τα μπλοκάκια είπε ότι το υπόλοιπο θα το πληρώνει ο εργοδότης
– Ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι θα κάνει δεκτά πολλά από τα αιτήματα των δικηγόρων στο πλαίσιο της ισονομίας
– Θα συναντηθεί με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη για να δουν «πώς θα παντρευτεί το ασφαλιστικό με το φορολογικό»
– Η συνέντευξη Τύπου συνεχίζεται – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στην συνέντευξη Τύπου για το Ασφαλιστικό ο υπουργός Εργασίας μίλησε και πάλι για παραπληροφόρηση στο θέμα των αλλαγών, λέγοντας ότι πλέον θα εφαρμόζονται ενιαίοι κανόνες για όλους. Υπάρχει ειδική μέριμνα για κατηγορίες, όπως τα «μπλοκάκια». Ωστόσο επιβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι με μπλοκάκια θα πληρώνουν το 6,5% του εισοδήματός τους στα ασφαλιστικά ταμεία. «Το υπόλοιπο θα το πληρώνει ο εργοδότης», είπε χαρακτηριστικά. Είπε ακόμα ότι θα κάνει δεκτά τα αιτήματα των δικηγόρων στο πλαίσιο πάντα της ισονομίας.

Προσπαθώντας να αιτιολογήσει τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι οι λόγοι είναι τρείς: ο στρεβλός χαρακτήρας του συστήματος, το PSI και το μνημόνιο. «Για πρώτη φορά από τότε που ο Ελευθέριος Βενιζέλος σχεδίασε στο μυαλό του το ΙΚΑ, θα έχουμε συνταξιούχους μίας ταχύτητας», είπε και πρόσθεσε ότι την προσωπική διαφορά «την εγγυόμαστε για πάντα».

Είπε ακόμα ότι θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, με τον οποίο θα εξετάσει «πώς θα παντρευτεί το ασφαλιστικό με το φορολογικό».

Για τις επαφές που ξεκινά στην ΕΕ για το θέμα, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι αυτό γίνεται γιατί το Ασφαλιστικό είναι εθνικό θέμα, αλλά και ευρωπαϊκό, επικαλούμενος μάλιστα και τις σχετικές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατία.

Ο κ. Κατρούγκαλος ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου να τον καλέσει κατ’ αντιπαράσταση με τον εκπρόσωπο του κουαρτέτου κ. Κοστέλο, προκειμένου να συζητήσουν δημόσια τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *