ΑΤΥΧΗΜΑ Ή ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ; – ΒΑΡΥ ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 224 ΝΕΚΡΟΥΣ Νέα εξέλιξη της συντριβής του ρωσικού Airbus: “Ο πιλότος δεν είχε στείλει σήμα κινδύνου”! [φωτο]

1Ακόμα μια εξέλιξη έρχεται να αναζωπυρώσει τα σενάρια της κατάρριψης του ρωσικού Airbus πάνω από τη Χερσόνησο του Σινά καθώς οι αιγυπτιακές αρχές δηλώνουν ότι ο πιλότος του αεροσκάφους δεν είχε στείλει σήμα κινδύνου κάτι που σημαίνει ότι η πτώση του αεροσκάφους οφείλεται σε ξαφνικό συμβάν!

Παρά τις αρχικές πληροφορίες ότι ο πιλότος του αεροσκάφους είχε επικοινωνήσει με το κέντρο ελέγχου πριν από τη συντριβή, ο υπουργός Μεταφορών της Αιγύπτου δήλωσε αργά χτες το βράδυ ότι δεν είχε σταλεί σήμα κινδύνου από το αεροσκάφος.

Συγκεκριμένα, ο Μοχάμεντ Χοσάμ Κεμάλ είπε σε μία συνέντευξη τύπου ότι η επικοινωνία με το κέντρο ελέγχου ήταν απολύτως φυσιολογική και ότι δεν είχε προκύψει καμία ανωμαλία στο αεροσκάφος πριν από την συντριβή. «Ο πιλότος δεν ζήτησε άδεια για αλλαγή πορείας», είπε χαρακτηριστικά.

To Airbus A321-200 της ρωσικής εταιρείας Metrojet με προορισμό την Αγία Πετρούπολη συνετρίβη το πρωί του Σαββάτου σε μία απομονωμένη ορεινή περιοχή στη χερσόνησο Σινά, μόλις 23 λεπτά μετά από την απογείωσή του από το Σαρμ Ελ Σέιχ.

Στις εικόνες από το σημείο που γράφτηκε η νέα αεροπορική τραγωδία με 224 νεκρούς και μετέδωσε η αιγυπτιακή τηλεόραση είναι έντονη η μυρωδιά της κηροζίνης, ενώ οι άνδρες των συνεργείων διάσωσης εντοπίζουν ανθρώπινα σώματα σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων.

 

Και οι 224 επιβάτες του μοιραίου Airbus που κατέπεσε στο Σινά της Αιγύπτου ανασύρθηκαν νεκροί από τα συντρίμμια της πτήσης της Kolavia, αναφέρει το πρακτορείο TASS, μεταδίδοντας δηλώσεις Αιγύπτιων διασωστών.

Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς των νεκρών στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης, οι οποίοι περιμένουν να ενημερωθούν επίσημα για την τραγωδία.

Στα δύο έχει κοπεί το αεροπλάνο, σύμφωνα με τα μέλη των σωστικών συνεργείων που επιχειρούν στην περιοχή της συντριβής.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, οι διασώστες περιγράφουν ανατριχιαστικές εικόνες, με επιβάτες που βρέθηκαν νεκροί, δεμένοι στις θέσεις τους ανάμεσα στα συντρίμια και 17 παιδιά μεταξύ τους.

Η συντριβή του μοιραίου Airbus στο Σινά, καταγράφεται στις μαύρες σελίδες του μακάβριου καταλόγου με τις μεγάλες αεροπορικές τραγωδίες.

Το ρωσικό αεροσκάφος μετέφερε 224 επιβάτες, ανάμεσά τους 17 παιδιά, και 7 άτομα προσωπικό και συνετρίβη στην περιοχή Χασάνα, νότια του Αρίς, στο Σινά της Αιγύπτου.

Το αεροπλάνο μετέφερε κυρίως Ρώσους τουρίστες. Οι αιγυπτιακές αρχές ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με το Airbus A321 της Kolavia Flight 7K9268 ραντάρ 23 λεπτά μετά την απογείωσή του από το Σαρμ αλ Σέιχ της Αιγύπτου, στην Ερυθρά Θάλασσα, με προορισμό την Αγία Πετρούπολη.

Η Daily Mail δημοσιεύει φωτογραφίες κάποιων εκ των επιβατών που βρήκαν τραγικό θάνατο.

Olga Sheina

Yulia Buleyeva

Η 5χρονη Alena Moiseeva ήταν ένα από τα 17 παιδιά που επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος

Ο Yury Shein την στιγμή που επιβιβάζεται στο μοιραίο Airbus μαζί με την κόρη του Anastasia

Anton Bogdanov

Valeria Bogdanova

Anastasia Bogdanova

 

Η 39χρονη Elena Moiseeva ήταν ανάμεσα στα επιβάτες του μοιραίου αεροσκάφους

“Είκοσι πέντε παιδιά σκοτώθηκαν στην συντριβή του αεροσκάφους” επισήμανε ο εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης στην Αγία Πετρούπολη.

Στο μεταξύ οι πρώτες σοροί των θυμάτων αναμένεται να επαναπατριστούν σήμερα, γνωστοποίησε ο Ρώσος αξιωματούχος.
“Το πρώτο αεροσκάφος αναμένεται αύριο(για σήμερα)… Κάθε αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει έως και 80 σορούς” προσέθεσε ο ίδιος.

“Οι στρατιώτες του Χαλιφάτου πέτυχαν να καταρρίψουν ένα ρωσικό αεροσκάφος στην επαρχία του Σινά, που μετέφερε περισσότερους από 220 Ρώσους σταυροφόρους οι οποίοι σκοτώθηκαν όλοι” ανέφερε το μήνυμα της τζιχαντιστικής οργάνωσης που ισχυρίζεται ότι προχώρησε στην ενέργεια αυτή σε “αντίποινα” για τη ρωσική επέμβαση στη Συρία.

Την ανάληψη της ευθύνης εκ μέρους του παρακλαδιού του IS στην Αίγυπτο μετέδωσε και ο ιστόποτος Aamaq ο οποίος χρησιμοποιείται ως ημιεπίσημο “πρακτορείο” των τζιχαντιστών.

Διαψεύδουν οι αιγυπτιακές αρχές

Καμία ανάμειξη δεν είχαν ένοπλα τμήματα του Ισλαμικού κράτους στη συντριβή του ρωσικού airbus στο Σινά, δηλώνουν αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Αιγύπτου, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Τουλάχιστον τρεις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες – η Emirates, η Lufthansa και η Air France – ανέστειλαν τα δρομολόγιά τους πάνω από τη χερσόνησο Σινά της Αιγύπτου μετά τη χτεσινή αεροπορική τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 224 άτομα, μεταξύ των οποίων και 25 παιδιά, ηλικίας από 10 μηνών έως 17 ετών.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *