Αυτό είναι το επικίνδυνο μικρόβιο που βάζουμε στο σπίτι μας λόγω των παπουτσιών μας

1Ακόμη κι αν φροντίζετε συνεχώς για την καθαριότητα του σπιτιού σας, υπάρχει ένας…
τρόπος να μπουν μέσα χιλιάδες μικρόβια,κάποια από τα οποία επικίνδυνα. Δεν είναι άλλος από τις σόλες των παπουτσιών σας.

Πρόσφατη μελέτη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον έδειξε ότι ένα από αυτά τα μικρόβια που μολύνει καθημερινά δεκάδες σπίτια, μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο. Πρόκειται για το λεγόμενο C. difficile, που όπως υποδεικνύει και το χαρακτηριστικό όνομά του, είναι ένας ανθεκτικός μικροοργανισμός που αντιμετωπίζεται αρκετά δύσκολα.

Σύμφωνα με τα δείγματα που συνέλεξαν οι ερευνητές, όπως αναφέρει το onmed.gr, το 40% των σπιτιών φιλοξενούσε στα σκαλιά της εισόδου το προαναφερθέν βακτήριο, ενώ το ίδιο ίσχυε και για το 39% των παπουτσιών που εξετάστηκαν.

Αρκετά στελέχη του βακτηρίου C. difficile είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά. Μια ενδεχόμενη λοίμωξη μπορεί να προκαλέσει διάρροια και σε μερικές περιπτώσεις εξελίσσεται σε επικίνδυνη φλεγμονή στο παχύ έντερο.

Τα κόπρανα των ζώων συχνά περιέχουν σπόρια του βακτηρίου, τα οποία μπορεί να προσκολληθούν στις σόλες των παπουτσιών. Τα σπόρια μπορούν να επιβιώσουν για αρκετούς μήνες επάνω σε μία επιφάνεια και εάν εισέλθουν στον οργανισμό είναι πιθανό να προκαλέσουν λοίμωξη.

Βγάλτε λοιπόν τα παπούτσια σας όταν μπαίνετε στο σπίτι για να αποφύγετε τόσο το συγκεκριμένο ανθεκτικό βακτήριο όσο και κάθε άλλο μικροοργανισμό που μπορεί να προσκολληθεί στις σόλες.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *