Γιατί η Σουηδία με τη Φιλανδία ενώνουν το στρατό τους;

1Φινλανδία και Σουηδία βρίσκονται σε συνομιλίες για την περαιτέρω διμερή στρατιωτική τους…
συνεργασία, με ορισμένους πολιτικούς να ελπίζουν σε μια αμυντική ένωση που θα χρησιμεύσει ως ένα βήμα στο δρόμο για την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το Defense News, ο Στρατηγός Micael Byden των σουηδικών ενόπλων δυνάμεων είπε ότι η πιθανότητα της «τριβής και αντιπαράθεσης» μεταξύ των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας είναι ένας βασικός λόγος για την υποβολή προτάσεων για τις δύο χώρες να αυξήσουν τη συνεργασία τους.

Πολλοί από τους πολιτικούς που τάσσονται υπέρ μιας αμυντική ένωση είναι επίσης υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και θα δούμε μια τέτοια κίνηση ως βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, σημειώνει το Defense News.

Περιλαμβάνονται ηγετικά στελέχη της συντηρητικής αντιπολίτευσης της Σουηδίας, ενώ το Φιλελεύθερο Κόμμα είναι επίσης γενικά υποστηρικτικό της δημιουργίας μιας συνθήκης που βασίζεται σε στρατιωτική ένωση με τη Φινλανδία.

«Η επιδείνωση της κατάστασης της ασφάλειας σημαίνει ότι πρέπει να ενισχύσουμε τη δική μας αμυντική ικανότητα και σε στενό διάλογο, κατά προτίμηση με τη Φινλανδία, να αναπτύξει έναν σαφή οδικό χάρτη για τη σουηδική ένταξη στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο εκπρόσωπος Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του μετριοπαθούς κόμματος.

«Η συμφωνία φιλοξενούμενου έθνους της Σουηδίας με το ΝΑΤΟ έχει πολλά πλεονεκτήματα, αλλά δεν ενισχύει την ικανότητα ασφάλειας και άμυνας της Σουηδίας. Όχι με τον τρόπο που η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα έκανε από άποψη της αλληλεγγύης και των στρατιωτικών υποχρεώσεων», είπε ο εκπρόσωπος των μετριοπαθών Karin Enstrom.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *