Γιατί πρέπει να κρατάς το κέλυφος και τα κεφάλια από τις γαρίδες;

1Κάθε φορά που καθαρίζεις γαρίδες η συνήθης κίνησή σου είναι να πετάς το κέλυφος μετά. Δοκίμασε να μην το κάνεις για μία φορά και…
μάθε πού μπορείς να το χρησιμοποιήσεις..

Το κέλυφος των γαρίδων και οι ουρές είναι πεντανόστιμα. Κράτησέ τα και φτιάξε έναν γρήγορο και εύκολο ζωμό τον οποίο θα μπορείς να χρησιμοποιείς για σως θαλασσινών, σούπες και διάφορα άλλα μαγειρευτά. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά λεπτά για να δημιουργήσεις ένα γευστικό αριστούργημα.

Αν έχεις και κεφάλια από γαρίδες, ξέπλυνέ τα λίγο αφού τα κόψεις. Βάλ’τα μαζί με το κέλυφος και τις ουρές σε ένα κατσαρολάκι με αρκετό κρύο νερό μέχρι να καλύπτονται. Βράσε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέχρι να πορτοκαλίσει το νερό για περίπου 15 λεπτά.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ζωμό σου αντί για νερό για να φτιάξεις τις γαρίδες σου ή σε κάποια άλλη συνταγή που απαιτείται ζωμός. Αν θέλεις μπορείς να τον βάλεις στην κατάψυξη για να τον χρησιμοποιήσεις όταν τον χρειαστείς.

Πηγή

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *