Γιατρός «ξέχασε» να πει σε ασθενή ότι πάσχει από καρκίνο

1Μια γυναίκα πέθανε από καρκίνο του στήθους στη Νέα Ζηλανδία καθώς ο γιατρός στον οποίο είχε απευθυνθεί με έντονους πόνους δεν κατόρθωσε να διαγνώσει εγκαίρως τον όγκο, αν και ….του είχε υποδειχθεί ότι η γυναίκα πιθανότατα έπασχε από την ασθένεια.

Νέα Ζηλανδία: Γιατρός «ξέχασε» να πει σε ασθενή ότι πάσχει από καρκίνο
Ο γιατρός καλείται τώρα να απολογηθεί στην οικογένεια της γυναίκας από τη Νέα Ζηλανδία, η οποία έχασε τη ζωή της καθώς εκείνος «ξέχασε εντελώς» να της πει ότι πάσχει από καρκίνο του στήθους.
Η γυναίκα πέθανε πριν από μερικούς μήνες έχοντας δώσει μάχη πέντε χρόνων με την ασθένεια, ενώ πιθανολογείται πως αν η διάγνωση είχε γίνει νωρίτερα, η κατάληξη να μην ήταν η ίδια.
Η γυναίκα, η οποία είχε αρχικά διαγνωστεί με καρκίνο του στήθους το 2003 και είχε υποβληθεί σε θεραπεία, τον Νοέμβριο του 2009 επισκέφτηκε ιατρικό κέντρο παραπονούμενη για πόνους στον αριστερό της ώμο. Ο γιατρός, ο οποίος γνώριζε ότι και στο παρελθόν είχε ασθενήσει, την παρέπεμψε σε ειδικό ακτινολόγο, ο οποίος διέγνωσε ρήξη τένοντα κάνοντας λόγο για «ισχυρές ενδείξεις μετάστασης» ή εξάπλωση καρκινικών αλλοιώσεων.
Ο γιατρός που είδε τη γυναίκα μετά από αρκετές ημέρες δεν την ενημέρωσε ποτέ για τον καρκινικό κίνδυνο ο οποίος αναφερόταν στα σχόλια των εξετάσεων, παρά μόνο για την ρήξη τένοντα, για την οποία της χορήγησε μια ένεση στεροειδών που η γυναίκα χαρακτήρισε «βασανιστική».
Μετά την ένεση, ο γιατρός συμβούλεψε την άτυχη γυναίκα να επιστρέψει σε ένα μήνα αν ο πόνος συνεχιστεί. Κάτι που έγινε τόσο τον Δεκέμβριο όσο και τον Ιανουάριο, μέχρι που τελικά ο γιατρός παρέπεμψε την ασθενή σε ορθοπεδικό χειρουργό. Η γυναίκα διαγνώστηκε με καρκίνο τον Φεβρουάριο του 2010, όταν και άλλαξε θεράποντα ιατρό. Μετά από αρκετά χρόνια θεραπειών, πέθανε.
Στην απολογία του ο γιατρός είπε ότι «είτε παρέβλεψε ή ξέχασε τελείως το σχόλιο του ακτινολόγου σε σχέση με την ύποπτη κάκωση».
Ο γιατρός έχει παραπεμφθεί στον Ιατρικό Σύλλογο ο οποίος θα κρίνει αν θα παραπεμφθεί σε δίκη.


Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *